Nicuşor Dan s-a înţeles cu USR-PLUS şi PNL pentru suspendarea celor 5 PUZ-uri de sector timp de 12 luni: Sunt absolut nocive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan promite stabilitate şi predictibilitate investională în Bucureşti Foto: Facebook
Nicuşor Dan promite stabilitate şi predictibilitate investională în Bucureşti Foto: Facebook

Primarul general Nicuşor Dan a afirmat că cele cinci planuri urbanistice zonale de sector care trebuie suspendate sunt absolut nocive şi distrug sute de hectare de spaţiu verde, cât şi oportunităţile de dezvoltare ale Capitalei. El a adăugat că pe ordinea de zi a Consiliului General figurează un proiect de hotărâre prin care Parcul Natural Văcăreşti va trece în administrarea PMB.

UPDATE Suspendarea PUZ-ului pentru 12 luni în cazul Sectorului 5 a trecut cu 29 de voturi „pentru” şi 25 de voturi „împotrivă”.

UPDATE Consiliul General a adoptat şi suspendarea PUZ-ului din zona de sud a Sectorului 4. 29 de voturi au fost „pentru” şi 25 „împotrivă”.

UPDATE A fost adoptată şi suspendarea PUZ-ului pentru Sectorul 3 din Capitală.

UPDATE Suspendarea PUZ-ului pentru Sectorul 2 a trecut. 29 de voturi au fost „pentru” şi 23 de voturi „împotrivă”.

UPDATE „Cei care vor vota, vor avea apoi probleme individual. Eu le-am spus asta”, le-a transmis consiliera PSD Daniela Raiciu. 

UPDATE Nicuşor Dan a propus în cele cinci proiecte de suspendare a PUZ-urilor termenul de 12 luni, un termen care ar fi agreat de USR-PLUS şi de PNL. „Un an este un termen rezonabil”, a precizat Nicuşor Dan.

***

„Avem nişte puncte importante pe ordinea de zi. În primul rând, suspendarea executării celor cinci planuri urbanistice zonale de sector, absolut nocive care distrug sute de hectare de spaţiu verde în planul urbanistic general, care distrug oportunităţi de dezvoltare, cum este metroul de suprafaţă în zona Ferentari-Giurgiului care pot să conecteze 200.000 de oameni cu puncte importante ale oraşului. Care distrug posibilitatea oraşului de a avea o promenadă, locuri de sport, de petrecere a timpului liber, pe malurile lacurilor din nordul Bucureştiului. Este inadmisibil în momentul în care, dacă noi vrem să avem o dezvoltare sustenabilă, dacă noi vrem să avem investitori serioşi care să vină în oraşul acesta, este inadmisibil să dai nişte PUZ-uri care reglementează situaţia pentru oameni şi PUZ-urile acestea să fie anulate în instanţă, la cererea unor cetăţeni sau organizaţii neguvernamentale”, a declarat Nicuşor Dan, vineri la începutul şedinţei Consiliului General. 

El a mai spus că promite stabilitate şi predictibilitate investională în Bucureşti. 

„Unul dintre lucrurile pe care promit că le vom face este să dăm o stabilitate şi o predictibilitate investională în ţara aceasta, în oraşul acesta. Nu se mai poate să dăm nişte acte normative la nivel de Consiliu General, la nivel de Primăria Capitalei, care să afecteze sute de mii de oameni şi care să fie anulate în instanţă”, a completat edilul general. 

Primarul Capitalei a mai spus că un alt proiect de hotărâre vizează Parcul Natural Văcăreşti. 

„Tot în zona de protecţie a mediului şi de spaţiu verde avem un proiect prin care solicităm trecerea în administrarea noastră a Parcului Natural Văcăreşti. Acolo vrem să deschidem un concurs de arhitectură pentru că este un potenţial uriaş şi turistic pentru bucureşteni acest Parc Natural Văcăreşti”, a mai precizat Nicuşor Dan. 

Preşedinta PNL Bucureşti Violeta Alexandru a anunţat vineri că liberalii din Consiliul General vor susţine propunerea primarului general în legătură cu suspendarea PUZ-urilor, întrucât „nu este nimeni nici absurd, nici rigid”. Ea a precizat doar că PNL doreşte ca această situaţie să nu fie tărăgănată inutil şi să se facă foarte reprede demersurile necesare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite