Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Nicuşor Dan: A fost efectuată cu succes proba de presiune pe un tronson de 1.000 de metri de reţea principală pe Magistrala Progresul-Ferentari

3
27 Jun 2022 21:29:33
Autor: News.ro
Nicusor Dan
Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că a fost efectuată, cu succes, proba de presiune pe un tronson de 1.000 de metri de reţea principală de termoficare, pe Magistrala Progresul-Ferentari, după ce ţeava veche a fost înlocuită. Până în prezent, au fost înlocuiţi 8 kilometri de conductă veche.

Primarul general, Nicuşor Dan, a verificat, luni, stadiul lucrărilor la şantierul deschis pe Calea Ferentari pentru realizarea lucrărilor de modernizare a reţelei de termoficare, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Capitalei.

"Azi a fost efectuată cu succes proba de presiune pe un tronson de 1.000 de metri de reţea principală aflată pe Magistrala Progresul - Ferentari, după ce ţeava veche de pe vremea lui Ceauşescu a fost înlocuită. Şantierul din Calea Ferentari, unde Compania Energetica efectuează lucrări de modernizare a sistemului de termoficare, face parte din Obiectivul 6, Magistrala Progresul – Ferentari, care are o lungime de 13 kilometri. Până în acest moment au fost înlocuiţi 8 kilometri de conductă veche cu conductă nouă, preizolată, dotată cu senzori de detecţie a avariilor", a afirmat el.

Potrivit primarului, Magistrala Progresul – Ferentari alimentează cu apă caldă şi căldură 16 puncte termice, care asigură furnizarea energiei termice pentru 241 de scări de bloc, respectiv 10.000 de apartamente plus un liceu şi o şcoală.

"În ultimii 3 ani, pe acest segment au fost înregistrate 60 de avarii la reţeaua de termoficare", a adăugat Nicuşor Dan.

Obiectivul 6 - Magistrala Progresu – Ferentari este unul dintre cele 7 obiective care alcătuiesc proiectul de investiţii "Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului Bucureşti", cu  o lungime totală de 63,2 km de reţea şi finanţare de la bugetul local.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

https://brave.com/
27.06.2022, 21:45:33

Nea Nicu asta e for real sau e ruda cu Ceausescu?

mihai radu
28.06.2022, 01:00:32

Acest tip de țeavă se ingroapă direct în pământ pe pat de nisip fără canal termic și are o garanție în exploatare de 50 de ani !

Un cititor
28.06.2022, 01:33:02

"după ce ţeava veche de pe vremea lui Ceauşescu a fost înlocuită." Pai ....tanti voucher ce a facut?! Zilele trecute era precum "cața". Dadea replici ticaloase chiar prin ac ziar, in timp ce EA- tanti voucher ar trebui sa fie ultima persoana ce poate, ce are dreptul sa comenteze. Dar ....Oprescu ce a facut?! Ce-o fi facut ATUNCI, de se ascunde ACUM prin Grecia,.....in timp ce tevile lui Ceausescu sunt schimbate abia in anu 2022 ?! Asta-i tara in care traim. Hoti, ticalosi,..... smecheri NE populeaza institutiile statului, de peste 30 de ani. In mare majoritate. Ii intailnim peste tot. Ii selecteaza: cand presa, cand justitia.

+1 (1 vot)
Modifică Setările