Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Nicuşor Dan: Am luat toate măsurile necesare ca să nu mai fie permise intervenţii ce mutilează patrimoniul arhitectural al Capitalei

0
3 Jul 2022 16:30:50
Autor: News.ro
Foto Facebook/ Nicuşor Dan
Foto Facebook/ Nicuşor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că a luat toate măsurile necesare ca să nu mai fie permise intervenţii ce mutilează patrimoniul arhitectural al Capitalei, prezentând exemplul unui imobil care a fost supus în 2011-2012 unei renovări "care a fost o ruşine urbanistică".

"Am luat toate măsurile necesare ca să nu mai fie permise intervenţii ce mutilează patrimoniul arhitectural al Capitalei. Imobilul situat pe strada George Georgescu nr. 16, asupra căruia s-a intervenit în anii trecuţi, e doar un exemplu al moştenirii lăsate de fostele administraţii în materie de urbanism şi protejarea patrimoniului", a arătat, duminică, Nicuşor Dan, într-o postare pe Facebook.
 
El a postat fotografii cu clădirea înainte şi după "renovarea petrecută în 2011-2012, care a fost o ruşine urbanistică".
 
"Prin Direcţia Generală de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, acordăm atenţie sporită procesului de eliberare a autorizaţiilor de construire, bucureştenii având la dispoziţie, pe site-ul instituţiei, toate recomadările cu privire la emiterea acestor acte. Reamintesc proprietarilor care intenţionează să desfăşoare lucrări de reabilitare asupra imobilelor în zonele construite protejate că trebuie sa respecte regulamentele de urbanism specifice acestor zone, precum şi servituţile legate de volumetrie, expresie arhitecturală şi finisaje", a mai scris primarul general.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările