Nicuşor Dan: Nu există niciun risc de insolvenţă legat de Termoenergetica, contrar zvonurilor care există

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a dezminţit, joi, zvonurile care circulă în această perioadă, afirmând că nu există niciun risc de insolvenţă legat de Termoenergeticacă. Primarul precizează că toate chestiunile financiare legate de termoficare sunt în atenţia Primăriei Generale şi a Guvernului României şi au resursele necesare în această perioadă.

„Am deschis zilele acestea un şantier nou de modernizare a reţelei de termoficare, în zona Piaţa Romană – Piaţa Victoriei – Bulevardul Ion Mihalache, unde vom înlocui 11 kilometri de reţea. În zilele următoare vom deschide două noi şantiere pentru lucrări de termoficare, în zonele Pantelimon şi Progresul, de aproximativ 10 km fiecare. Se lucrează de asemenea la 7 km în zona Ferentari, rest dintr-un şantier de 13 km început anul trecut”, a scris primarul pe Facebook.

Potrivit lui Nicuşor Dan, tronsonul Piaţa Romană – Piaţa Victoriei – Bulevardul Ion Mihalache asigură energia termică pentru 66 de blocuri, iar lucrările de modernizare vor creşte parametrii de furnizare pentru locuinţele din aceste blocuri, dar şi nivelul presiunii apei în întreaga zonă.

„Lucrările sunt executate fără întreruperea alimentării cu apă caldă şi căldură, fiindcă folosim conducte provizorii, care permit munca de şantier fără afectarea bucureştenilor racordaţi la sistemul centralizat de termoficare”, mai spune primarul Capitalei.

Nicuşor Dan menţionează că, contrar zvonurilor care circulă în această perioadă, nu există niciun risc de insolvenţă legat de Termoenergetica.

„Toate chestiunile financiare legate de termoficare sunt în atenţia Primăriei Generale şi a Guvernului României şi avem resursele necesare în această perioadă”, mai spune el.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite