Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Nicuşor Dan a oprit avizele de toaletare a arborilor din Capitală: Până la iarnă se vor face doar unde vegetaţia este uscată

10
22 Apr 2021 19:43:34
Autor: Cristina Morozan
Nicuşor Dan: vom organiza Direcţia de Mediu din Primăria Capitalei, astfel încât avizele de intervenţie asupra vegetaţiei să fie corect justificate FOTO Inquam Photos
Nicuşor Dan: vom organiza Direcţia de Mediu din Primăria Capitalei, astfel încât avizele de intervenţie asupra vegetaţiei să fie corect justificate FOTO Inquam Photos

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat că a oprit avizele de toaletare pentru câteva sute de arbori, cu scopul ca să protejeze vegetaţia din Capitală şi de a respecta „dreptul bucureştenilor la un aer curat”. Edilul susţine că până la iarnă se vor mai curăţa doar pomii care au vegetaţie uscată ce poate deveni un pericol.

„Pentru a proteja vegetaţia din Bucureşti şi a respecta dreptul bucureştenilor la un aer curat, am oprit avizele de toaletare pentru câteva sute de arbori.  Au fost multe abuzuri de-a lungul timpului în contextul acestor toaletări şi nu vreau ca ele să mai aibă loc. Decizia a intrat în vigoare ieri, deci din 21 aprilie astfel de intervenţii asupra copacilor vor fi absolut punctuale”, a scris Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Totodată primarul general al Capitalei precizează că până la iarnă se va mai permite doar curăţarea pomilor acolo unde există vegetaţie uscată şi poate fi un pericol pentru cetăţeni sau pentru mediu.

„Oricum, în mod obişnuit, în această perioadă de vegetaţie nu se fac toaletări decât punctual, acolo unde există vegetaţie uscată şi poate fi un pericol pentru cetăţeni sau pentru mediu. Până în sezonul de iarnă când sunt permise astfel de acţiuni, vom organiza Direcţia de Mediu din Primăria Capitalei, astfel încât avizele de intervenţie asupra vegetaţiei să fie corect justificate, iar monitorizarea avizelor emise să fie atent făcută”, a mai scris Nicuşor Dan.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Sorin Ionascu
22.04.2021, 20:23:45

Inca una care nu se poate opri sa repete acelasi lucru de mai multe ori. Ori e cretina, ori ne crede astfel. Ambele nu-i fac cinste.

+1 (1 vot)
Sorin Ionascu
22.04.2021, 20:27:50

Ok, inteleg ca vrea sa protejeze si sa opreasca. Dar exista multe locuri in care copacii acopera, in perioada de vegetatie, semafoarele si indicatoarele rutiere, lucru care poate favoriza accidente grave, pentru ca soferii nu le vad decat, cel mult, cand e deja prea tarziu. In alte tari se face o toaletare de asa natura incat vizibilitatea sa nu fie afectata. Acelasi lucru e valabil si pentru iluminatul public - am vazut destule strazi in care becurile sunt practic in pomi, iar efectul prezentei lor e extrem de slab (sigur, cel mai probabil au efect maxim asupra vegetatiei, dar cam atat).

0 (4 voturi)
imsi1 imsi1
22.04.2021, 20:26:17

Ma cum se gandeste Mucusor la toate ! ii creste inima lui Ovidas Olariu ! Vezi nici un primar nu s a gandit ca daca aranjezi coroana copacilor le iei aerul bucurestenilor. Din cerul URSS ului Miciurin se holbeaza la Mucusor si si rupe hainele de pe el ! Ma zapacitule in Calendarul Albina din 1900 se zicea ca taierile uscaturilor si aranjarea coroanei se incep in februarie martie si pot continua pina in mai. Maibine organiza niste cursuri cu cei ce toaleteaza arborii si sa nu permita conduita severa fara motiv. Oricum primarul se ocupa daca nu de nimicuri de aspecte minore ale vietii orasului.

-5 (9 voturi)
High Hopes
22.04.2021, 21:32:03

Mai ai frați la fel de intelijenți ca tine? Sper că nu...

+3 (5 voturi)
Joe
22.04.2021, 20:58:30

Va multumesc, domnule primar ! Acea asa-zisa toaletare era o barbarie facuta de niste Dorei cu drujba. Bravo !

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările