Nicuşor Dan: Preţul gigacaloriei nu va creşte în această iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Nicuşor Dan FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Preţul gigacaloriei nu va creşte iarna aceasta, deoarece oamenii nu pot fi puşi să plătească pierderile produse de furnizor, a declarat sâmbătă primarul Bucureştiului, Nicuşor Dan, potrivit Agerpres.

„Subvenţia o să continue să fie plătită în Bucureşti şi, mai mult decât atât, o să fie plătită la timp, ca să nu mai ajungem în mecanismul ăsta prin care se acumulează datorii şi Termoenergetica sau Elcen riscă insolvenţa. Şi vă spun şi motivul pentru care subvenţia trebuie să fie plătită în continuare: nu poţi să pui oamenii să plătească nişte pierderi pe care tu, ca furnizor, le produci. Deci, în momentul acesta, preţul real al gigacaloriei este aşa de mare pentru că nu s-au făcut la timp investiţiile în reţeaua de distribuţie a agentului termic”, a declarat Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă susţinută la Ministerul Finanţelor Publice alături de ministrul Florin Cîţu.

El a mai susţinut că până la sfârşitul lunii decembrie Primăria Capitalei va achita datoria de 400 de milioane de lei pe care o are către Radet şi Termoenergetica.

„Până la sfârşitul lunii decembrie vom compensa acea datorie de 400 de milioane de lei pe care Primăria Capitalei o are către RADET şi Termoenergetica şi pe care RADET şi Termoenergetica o au către ELCEN. Compensând această datorie, ELCEN îşi plăteşte către ANAF datoria principală şi beneficiază de acea scutire de penalităţi şi iese din insolvenţă, astfel încât de la anul să poată atât Termoenergetica şi Primăria Capitalei împreună, cât şi ELCEN să acceseze fonduri europene”, a spus Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă susţinută la Ministerul Finanţelor Publice alături de ministrul Florin Cîţu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite