Nicuşor Dan: Primăria Capitalei nu are bani pentru Pasajul de la Doamna Ghica. Cine ar putea realiza lucrările

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasajul Doamna Ghica Sursa foto: Asociatia Pro Infrastructura / Facebook
Pasajul Doamna Ghica Sursa foto: Asociatia Pro Infrastructura / Facebook

Primăria Generală a Capitalei discută, luni, cu Compania Naţională de Investiţii (CNI) şi cu primăriile de sector despre realizarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica. Nicuşor Dan susţine că Primăria nu are bani.

​„Conturile Primăriei sunt în continuare blocate. Foarte foarte probabil nu o să existe bani în bugetul Capitalei nici pentru proiectul de la Dna Ghica, nici pentru sălile pentru sport. Sunt în discuţii cu primarii de la sectoare pentru investiţiile de la şcoli pe care primăria Capitalei le-a început. Pentru Pasajul de la Dna Ghica suntem în discuţii ca aceste lucrări să fie realizate fie de CNI, fie de Primăriile de sector. Nu e normal ca bucureştenii să sufere pentru că există nişte datorii la nivelul Primăriei”, a declarat Nicuşor Dan, conform Hotnews.ro.

Pasajul Doamna Ghica din Capitală, despre care fostul primar al Bucureştiului Gabriela Firea susţinea că va fi dat în folosinţă în toamna anului 2020, este departe de a putea fi utilizat. Asociaţia Pro Infrastructură a făcut încă în octombrie o cerere noului primar Nicuşor Dan să deblocheze lucrările.

Conform sursei citate, Pasajul rutier suprateran de la Doamna Ghica, ajunsese în decembrie la 40% stadiu de execuţie. 

Totodată potrivit informaţiilor furnizate de Primăria Capitalei, structura de rezistenţă a pasajului (picioarele podului) şi devierea reţelelor de utilităţi este aproape gata, însă structura metalică (tablierul) lipseşte deoarece contractul pentru furnizarea oţelului, încheiat pe 21 august, a fost sistat din lipsa banilor. Termenul de finalizare este 5 mai 2021, însă nu e clar dacă poate fi respectat.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia Pasajului Doamna Ghica - Colentina cu Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti a fost semnat de PMB în mai 2019. Acesta vizează lucrările care presupun reconfigurarea circulaţiei pe Şoseaua Doamna Ghica şi construirea unui pasaj suprateran peste Şoseaua Colentina.

Reprezentanţii PMB spuneau că avantajele realizarii acestui proiect ar fi: eliminarea blocajelor de trafic din zonă, creştere vitezei de circulaţie şi accesibilitatea zonei, reducerea ratei accidentelor prin adoptarea unor măsuri de siguranţă, realizarea pasajului având impact şi asupra mediului prin reducerea prafului, zgomotului, noxelor, preluarea şi descărcarea apelor pluviale.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite