Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Nicuşor Dan propune înfiinţarea unui centru mobil de vaccinare împotriva COVID-19 în Bucureşti

1
28 Jul 2021 10:22:59
Autor: Maria Ţaga
Obiectivul proiectului este creşterea gradului de imunizare al populaţiei din Bucureşti, cu impact asupra diminuării răspândirii virusului SARS-CoV-2.FOTO Inquam Photos / George Calin
Obiectivul proiectului este creşterea gradului de imunizare al populaţiei din Bucureşti, cu impact asupra diminuării răspândirii virusului SARS-CoV-2.FOTO Inquam Photos / George Calin

Primarul general, Nicuşor Dan, propune Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) să adopte în şedinţa din 2 august un proiect de hotărâre privind înfiinţarea unui centru mobil de vaccinare împotriva COVID-19.

Proiectul „Caravana mobilă de vaccinare" presupune înfiinţarea unui centru mobil pentru cetăţenii municipiului Bucureşti care doresc să fie imunizaţi cu unul dintre vaccinurile existente pe piaţă şi nu prezintă contraindicaţii de vaccinare în urma efectuării triajului medical, potrivit Agerpres. 

Potrivit referatului de aprobare, centrul de vaccinare mobil se va deplasa în fiecare sector, venind atât în sprijinul persoanelor vârstnice care nu se pot deplasa la centrele deja existente pentru imunizare, cât şi al celelalte categorii de cetăţeni pentru care deplasarea presupune parcurgerea unei distanţe mai mari. Staţionarea centrului de vaccinare în fiecare sector va fi raportată la numărul de locuitori din cele şase sectoare, conform unui grafic prestabilit.

„Statisticile la nivel naţional relevă o scădere a gradului de persoane vaccinate pe perioada ultimelor luni. Imunizarea populaţiei a devenit din ce mai complicată şi sortită eşecului, în condiţiile în care numărul de cazuri a scăzut şi pe fondul mesajelor de dezinformare cu privire la efectele negative ale vaccinului. În faţa acestei realităţi, scopul caravanei mobile de vaccinare este de a prezenta într-o manieră cât mai obiectivă beneficiile vaccinării, devenită esenţială pentru a evita un nou val al pandemiei, mai ales în contextul apariţiei de variante noi ale coronavirusului”, se mai arată în referatul de aprobare. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Adrian Foangǎ
28.07.2021, 10:35:12

S-a trezit si asta.

-11 (11 voturi)
Modifică Setările