Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Nicuşor Dan vrea o nouă sală de concerte în Bucureşti şi o platformă de streaming pentru evenimentele Primăriei

0
29 Jan 2022 09:26:21
Autor: Radu Eremia
Nicuşor Dan, primarul general FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Nicuşor Dan, primarul general FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general, Nicuşor Dan, a anunţat, vineri, după întâlnirea cu Asociaţia Română a Organizatorilor de Concerte şi Evenimente Culturale, că are în plan crearea unei platforme de streaming pentru toate evenimentele pe care Primăria sau instituţiile din subordine le organizează, unde să fie vândute şi bilete. De asemenea, edilul spune că a trimis o scrisoare către CNI pentru o posibilă finanţare a unei noi săli de concerte în Capitală.

„Industria evenimentelor poate fi o sursă importantă de venituri pentru Bucureşti şi un mare plus pentru viaţa culturală a oraşului, iar asta presupune dezvoltarea de parteneriate cu organizatorii privaţi de evenimente. Împreună cu Administratorul public Diana Punga, directoarea Direcţiei de Cultură a PMB, Liliana Toderiuc Fedorca şi directorul executiv al Direcţiei Urbanism, Matei Damian, m-am întâlnit azi cu Asociaţia Română a Organizatorilor de Concerte şi Evenimente Culturale (AROC), cu care am discutat despre eficientizarea birocraţiei şi creşterea atractivităţii Capitalei pentru activităţi culturale şi de divertisment”, arată un mesaj al primarului Nicuşor Dan, pe Facebook.

„Menţin abordarea de a folosi bani publici puţini pentru concerte şi festivaluri, dar sunt interesat de colaborarea cu companiile private şi de evenimente organizate de companii private, care să facă audienţă şi să aducă fonduri municipalităţii. Vom veni în perioada următoare cu un regulament care să facă mai simplă organizarea de evenimente, integrând şi propunerile pe care le vom primi de la AROC. Avem în plan şi crearea unei platforme de streaming pentru toate evenimentele pe care Primăria Generală sau instituţiile din subordine le organizează, unde să facem şi vânzare centralizată de bilete. Explorăm de asemenea posibilitatea de a construi o sală de concerte în Bucureşti, lucru pentru care am trimis o scrisoare Companiei Naţionale de Investiţii, care să ne ajute cu fonduri”, completează primarul general. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările