Nicuşor Dan: Vreau să ieşim din politica de tip Moş Crăciun după care s-au derulat până acum discuţiile pe bugetul Capitalei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Primarul general Nicuşor Dan a declarat vineri că vrea ieşirea din politica de tip Moş Crăciun după care s-au derulat până acum discuţiile pe bugetul Capitalei, precizând că îşi doreşte că Primăria să iasă cu un buget realist după adoptarea celui la nivel naţional.

„Vreau să ieşim din politica de tip Moş Crăciun după care s-au derulat până acum discuţiile pe bugetul Capitalei”, a afirmat Nicuşor Dan.

El a precizat că discuţiile pe buget vor continua marţi şi miercuri în special pentur domeniile cultură şi educaţie.

„N-am de gând să accept risipă prin preţuri umflate sau achiziţii nejustificate. Toţi oamenii cu atribuţii de conducere în Primăria Capitalei şi în instituţiile subordonate trebuie să înţeleagă că epoca risipei s-a terminat, iar managementul înseamnă responsabilitate. Fiecare poate cheltui cu largheţe din banii personali, dar cu banii publici trebuie să fim strânşi la pungă”, a declarat joi Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă.

Acesta a mai adăugat că „din punct de vedere operaţional, discuţiile pe buget vor continua marţi şi miercuri, urgenţa e să ieşim cu un buget realist, imediat dupa aprobarea bugetului naţional".

VIDEO Facebook / Nicuşor Dan

Nicuşor Dan a adăugat apoi că Arena Naţională costă primăria aproximativ 20 de milioane de lei pe an şi că produce doar 2 milioane de lei. Totodată, acesta a amintit şi de campania publicitară a Gabrielei Firea.

„În anul 2020 s-au cheltuit 5 milioane de lei pe o campanie publicitară de catre Administraţia de Consolidări Imobile, dar a semnat o singură convenţie pentru un imobil ca să îl reabiliteze”, a afirmat edilul.

Acesta a vorbit apoi şi despre consolidarea unor clădiri cu risc seismic începute în 2005 şi care încă nu s-a încheiat.

„Sunt convenţii pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic semnate în anul 2005, 2006, iar consolidarea înca nu s-a făcut. Sunt oameni care au fost proprietari şi au fost mutaţi în locuinţe de necesitate pentru ca imobile lor să se consolideze.

„Stau acolo de nouă ani şi încă nu au fost consolidate clădiriile, iar în cartierul Henri Coandă aveam o promisiune absurdă din 2007, în care Primaria Capitalei să faca inclusiv partea care aparţine de judeţul Ilfov, adica oraşul Voluntari. Este o hotărâre de instanţă care ne obligă să facem acest lucru. Acestea sunt o parte din restanţele care au mai mult de 10 ani”, a mai afirmat Nicuşor Dan.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite