Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Nicuşor Dan: „Vremea sindicalistului mafiot în România a apus”. Număr gratuit pus la dispoziţia şoferilor care sunt împiedicaţi să iasă pe traseu

12
22 Jan 2022 16:37:38
Autor: News.ro
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că pune la dispoziţia şoferilor şi vatmanilor din STB un număr cu apel gratuit la care aceştia pot apela dacă sunt ameninţaţi sau agresaţi, fiind împiedicaţi de către reprezentanţi ai sindicatului să iasă pe traseu.

Dan dă asigurări că se va păstra confidenţialitatea asupra celor care sună şi că Poliţia va interveni cu operativitate. Totodată, edilul anunţă sprijin juridic pentru cei care se tem de eventuale repercusiuni din partea sindicatului.

„Vremea sindicalistului mafiot în România a apus şi vremea sindicalistului de partid în România a apus şi ce se întâmplă zilele astea este ultima zvâcnire de sindicalism mafioto-politic. Faptul că au fost şoferi şi vatmani care au înţeles nebunia în care acest sindicat îi ducea e un semn de însănătoşire”, a declarat Nicuşor Dan sâmbătă.

Edilul a făcut un „apel la raţiune”, arătând că nerespectarea unei decizii a instanţei de judecată este infracţiune.

„Cu cât persişti, cu atât e mai grav ceea ce faci. Salut faptul că Parchetul a început urmărirea penală. Ăsta e un semn de sănătate pentru societatea românească, pentru că nu poţi să nu respecţi o hotărâre judecătorească”, a adăugat Nicuşor Dan.

Primarul a spus că sâmbătă unii angajaţi ai STB au fost „intimidaţi şi agresaţi”

„Acest lucru nu se poate întâmpla într-un stat de drept şi nu poate să rămână fără urmări într-un stat de drept. Am creat un număr unic 0800800868 pentru toţi acei şoferi şi vatmani care vor să iasă la muncă şi sunt împiedicaţi şi ameninţaţi de colegi ai lor. Contactul cu acest număr păstrează confidenţialitatea asupra persoanei care sună dar dăm garanţia că poliţia intervine imediat ce se semnalează o faptă de agresiune sau ameninţate”, a adăugat Dan.

Edilul a promis ajutor juridic pentru orice persoană care se teme de acţiuni viitoare ale sindicatului.

„Eu sunt convins că sindicatul ăsta îşi trăieşte azi ultimele zile”, a adăugat primarul.

În ceea ce priveşte autobuzul vandalizat a cărui imagine a apărut pe internet, Nicuşor Dan afirmă că are informaţii conform cărora poliţia a fost sesizată,  el susţinând că „e clar că nu e un călător” persoana care a spart geamul de la uşa de acces în mijlocul de transport în comun.

Dan a mai spus că cei care au fost de serviciu şi nu au ieşit pe traseu la STB riscă să le fie desfăcut contractul de muncă.

Nicuşor Dan a mai afirmat că decizia instanţei de judecată care a declarat ilegală greva sindicaliştilor din STB a fost afişată în aşa fel încât niciunul dintre salariaţi nu se poate prevala de faptul că nu a cunoscut acest fapt, ei având obligaţia, conform contractului colectiv de muncă, de a urmări informările care se afişează la locul de muncă.

Sindicaliştii din Societatea de Transport Bucureşti protestează de trei zile şi refuză să iasă pe traseu, solicitând condiţii mai bune de muncă, majorări salariale şi demisia directorului societăţii, Adrian Criţ. Protestul continuă, deşi există o decizie a instanţei prin care greva e declarată ilegală, iar angajaţilor STB li se cere să reia imediat lucrul.

Directorul STB şi primarul general Nicuşor Dan acuză că protestul este unul politic, dat fiind că liderul de sindicat Vasile Petrariu este consilier general PSD.

Sâmbătă, au apărut informaţii conform cărora au existat şoferi care au vrut să iasă pe traseu, aceştia fiind numiţi „trădători” de către colegii lor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Un cititor
22.01.2022, 16:54:12

"Vremea sindicalistului mafiot în România a apus” Este f important ca autoritatile sa nu se lase intimidate de mafia PSD-ista. Daca asta e tara lui Papura Voda !!! macar sa nu se intimideze. Raspunzi cu aceeasi agresivitate, cat iti permite legea. Pe mine ma mira altceva: cum ii permite legea, acestui mafiot sindicalist, sa fie si in Cons. General, si in fruntea sindicatului?! Nu este conflict de interese?! Aici....mafia PSD-ista de la nivelul sindicatului, se rafuieste cu mafia PNL-ista de la nivelul conducerii STB Nicusor Dan e la mijloc: nu este sustinut de niciunii.

+4 (8 voturi)
Ţepeş
22.01.2022, 17:14:00

E foarte bine că adevarul.ro nu publică interviuri și comentarii ale angajaților STB. Sigur sunt minciuni pesediste. Cine e curios de ce fac ce fac greviștii? Vreți informații corecte? Ascultați ce spune Criț, care e penelist și nu Ciumă Roșie. Am auzit că nevestele șoferilor și a vatmanilor au băgat divorț când au aflat, din presă, ce salarii mari au soții lor iar ei cheltuie banii cu qwrvele. Așa le trebuie.

-18 (24 voturi)
Vladescu Mircea
22.01.2022, 17:22:44

sper ca de maine sa inceapa arestarile , Romania are nevoie de stabilitate acum , nu de ratati PSd-izati care sa-i faca rau !!!!!Nu vor sa munceasca , AFARA , sa aducem vietmanezi sa o faca FARA GREVE SI CERINTE ABERANTE !!!!!

+1 (5 voturi)
Ţepeş
22.01.2022, 17:36:27

Vladescu Mircea Corect. Unii de la STB au salarii mai mari decât președintele țării și nu fac grevă. Oameni responsabili, nu ciumeți pesediști. DNA-ul ce face? Am auzit că vatmanii și șoferii fură curent și motorină cu găleata.

-17 (19 voturi)
Mircinski Radunov
22.01.2022, 17:32:56

Toți șoferii care au participat și încă participă la "greva" trebuie legați cu lanțuri de picioare de tramvaiul 1 și târâți prin tot Bucureștiul până rămân doar oasele cu câteva bucăți de carne din ei! Mă aștept că o instanță să pună în executare ce am scris mai sus! Între timp eu îmi beau Nessul!

-17 (21 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările