Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Noi negocieri la STB în această seară. Director: Tendinţa de intrare pe traseu e crescătoare, de la 20% dimineaţă, acum a ajuns la 35%

9
24 Jan 2022 20:03:17
Autor: Maria Ţaga
FOTO: Mediafax
FOTO: Mediafax

Directorul STB, Adrian Criţ a declarat, luni, că îi aşteaptă pe reprezentanţii sindicatului reprezentativ al transportatorilor la discuţii, în această seară, la Primăria Generală, cu Vasile Petrariu refuzând orice fel de dialog cu conducerea STB. Potrivit lui Criţ, tendinţa de revenire a şoferilor pe trasee este una crescătoare, ajungând astăzi la 35%, însă a precizat că nu ştie dacă marţi se va relua traficul normal în Capitală.

Adrian Criţ a afirmat că, de la preluarea mandatului de director al Societăţii de Transport Bucureşti, a avut 20 de întâlniri cu sindicatul reprezentativ.

„Eram conştient că vor apărea probleme, dar nu ne gândeam că se va radicaliza astfel, prin blocarea activităţii”, a spus el, precizând că sindicatul nu s-a prezentat la discuţii, până acum şi este invitat la Primăria Capitalei, în această seară, pentru a discuta cu CA-ul STB.

„Dânsul refuză dialogul cu partea executivă”, a spus Criţ despre Vasile Petrariu, şeful sindicatului transportatorilor din STB, care până astăzi a fost consilier CGMB şi membru PSD. 
Directorul STB a spus că, după conferinţa de astăzi în care a anunţat că scoate posturile de şofer la cocurs, „angajaţii au realizat riscul de blocaj al Bucureştiului şi al instituţiei”.

„Din punct de vedere financiar, s-ar putea ca la sfârşitul lunii să ne aflăm în imposibilitatea plăţii salariilor şi a furnizorilor. Tendinţa de intrare pe traseu e crescătoare, era de 20% dimineaţă, acum a ajuns la 35%”, a spus Criţ. Întrebat dacă e posibil să se reia activitatea, de mâine, directorul STB a spus că ”probabil e greu să fie reluat cu totul, pentru că manipularea continuă din partea sindicaliştilor”.

„Eu sper că angajaţii să conştietizeze că trebuie să avem un serviciu de calitate pentru bucureşteni. Manipularea dată de liderii sindicali a dus la această sincopă în transportul public local, pe viitor trebuie să facem totul pentru a rezolva această problemă. Suntem deschişi comunicării, să conştientizeze că au obligaţii faţă de cetăţeni. Cred în continuare cu tărie că angajaţii şi sindicatele trebuie să respecte legea”, a declarat el. 

Întrebat dacă ia în calcul demisia, aşa cum cer angajaţii STB, Adrian Criţ a răspuns: „Nu răspund şantajului, în condiţiile în care, din punct de vedere managerial în ultimele 10 luni, practic, am redus cu circa 25% cheltuielile societăţii”, a spus el.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Adin care bea gin
24.01.2022, 20:29:41

Noi Bucurestenii ii uram pe acesti grevisti mafioti....vreau sa-i vad pe toti grevisti la puscarie...sa faca acolo rost de vaselina....

+2 (2 voturi)
Mircinski Radunov
24.01.2022, 20:31:48

Toți șoferii care au participat și încă participă la "greva" trebuie legați cu lanțuri de picioare de tramvaiul 1 și târâți prin tot Bucureștiul până rămân doar oasele cu câteva bucăți de carne din ei! Mă aștept că o instanță să pună în executare ce am scris mai sus! Între timp eu îmi beau Nessul!

-17 (19 voturi)
Adin care bea gin
24.01.2022, 20:43:17

Astia sunt instigati de Rusi in contextul actual...bine in Rusia nu ar fi putut organiza asa greva, ca ar fi cazut de la etaj...

Adin care bea gin
24.01.2022, 21:26:21

Bucurestenii vor ca grevistii sa fie bagati la puscarie....TOTI..nu doar sindicalistii mafioti pesedisti pro Rusi..

Mircinski Radunov
24.01.2022, 21:58:39

Corect! Subscriu și EU in numele tuturor bucureștenilor!

-16 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările