Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

UPDATE Numărul persoanelor vaccinate la Maratonul din Bucureşti a trecut de 16.000 / Vaccinarea continuă

2
9 May 2021 08:53:26
Autor: News.ro, Maria Ţaga
Foto Inquam Photos
Foto Inquam Photos

Numărul persoanelor vaccinate la Maratonul de la Sala Palatului şi de la Biblioteca Naţională a României a depăşit, duminică după-amiază, 16.000, iar vaccinarea continuă până luni dimineaţă. Peste 21 de zile va fi organizat un eveniment similar pentru rapel.

UPDATE: În ultimele 48 de ore a fost înregistrat un nou record de vaccinare: aproximativ 16.000 de persoane s-au imunizat împotriva Covid-19, conform datelor furnizate de CNACV. 

„Maratonul Vaccinării Bucureşti: 16.066 persoane vaccinate în 48 de ore! Se poate!", arată reprezentanţii CNCAV, într-o postare pe pagina pe Facebook.
 
Maratonul Vaccinării se desfăşoară la Sala Palatului, unde au fost vaccinate 10.160 de persoane, şi la Biblioteca Naţională, unde au fost vaccinate 5.906 persoane.
 
În total, sunt 50 de fluxuri de vaccinare, fiind implicaţi peste 1.200 de voluntari. În cadrul evenimentului se administrează vaccinul Comirnaty produs de Pfizer, fiind autorizat pentru toate persoanele cu vârsta de peste 16 ani.
 
,,Peste 10 mii de persoane vaccinate până la această oră la Maratonul Vaccinării, ediţia Bucureşti. Vă mulţumim pentru tot suportul dvs al tuturor. Mulţumim şi reprezentanţilor din presă, fără mediatizare nu reuşeam să atingem acest număr de persoane vaccinate până la această oră. Urmează alte zeci de ore... Maratonul continuă”, au transmis, în noaptea de sâmbătă spre duminică, reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti.
 
Vaccinarea continuă în cele două locaţii - la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională a României.
 
Peste 1.200 de medici, studenţi, asistenţi medicali, precum şi personal administrativ din cadrul Universităţii claborează pentru desfăşurarea acestui proiect.
 
În cele două locaţii au fost amenajate 50 de fluxuri de vaccinare, iar peste 21 de zile se va organiza infrastructura pentru rapel.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Davide Isa
9.05.2021, 11:13:28

Suedia elimina testele PCR ca metoda de diagnosticare covid19 "Tehnologia PCR utilizată în teste pentru detectarea virușilor nu poate distinge între virușii capabili să infecteze celulele și virușii care au fost neutralizați de sistemul imunitar și, prin urmare, aceste teste nu pot fi utilizate pentru a determina dacă cineva este contagios sau nu. ARN-ul de la viruși poate fi adesea detectat timp de săptămâni (uneori luni) după boală, dar nu înseamnă că sunteți încă contagios. Există, de asemenea, mai multe studii științifice care sugerează că infecțiozitatea covid-19 este cea mai mare la începutul perioadei de boală." https://www.folkhalsomyndigheten.se/publicerat-material/publikationsarkiv/v/vagledning-om-kriterier-for-bedomning-av-smittfrihet-vid-covid-19/

-12 (14 voturi)
= aceeaşi mizerie
9.05.2021, 15:37:21

D... Mamăăă... ce hoardă de ipohondrii au sărit cu minusurile, la un comentariu pertinent... Măcar atîta "satisfacţie" să aibă şi aceştia, dacă tot sînt în minoritate, şi vor trebui să trăiască în vecii vecilor cu zburdalnicul virus lîngă ei...

-14 (16 voturi)
Modifică Setările