O bucureşteancă a realizat rochia de miresă cu 59.000 de cristale swarovski

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rochia-record va fi omologată mâine de reprezentanţii Guiness World Records, în Piaţa Constituţiei.

FOTOGALERIE

Azi-dimineaţă la atelierul creatoarei Cosmina Englizian se făceau ultimele pregătiri pentru prezentarea de mâine. Camelia şi Luminiţa, două angajate ale creatoarei, numărau perlele şi cristalele aplicate pe rochia de mireasă. Ideea de a crea această rochie, i-a venit Cosminei în momentul în care a văzut dantela simplă. „Iniţial am vrut să fac o colecţie de rochii de seară, dar a devenit o colecţie de rochii de mireasă“, povesteşte ea.

Rochia ce va reprezenta un record în Guinnes World este formată de fapt, din 42.583 de cristale şi 16.793 de perle, în total, 59.376 de pietre preţioase. Acestea au fost aplicate manual, iar la rochie au lucrat şapte persoane, timp de 750 de ore, în decurs de 6 luni.
Rochia poartă numele de „Crystal Dream“, iar nuanţele date de aplicaţii sunt de auriu şi topaz cu străluciri de auroră boreală.

Valoarea rochiei: peste 30.000 de euro
Cosmina a adăugat că a fost nevoită să comande cristale swarovski de trei ori, fapt ce a întârziat apariţia rochiei. „Părea a fi un sac fără fund, intrau multe perle şi cristale. Când am văzut-o prima dată, m-a imperesionat“, mai spune creatoarea. După ce recordul va fi stabilit, rochia în valoare de peste 30.000 de euro va fi expusă la târgul ne nunţi din acest weekend, din Piaţa Constituţiei.
 
„Intenţia mea nu a fost să ajung în Guiness ci să creez o rochie frumoasă, unică. Este o ţinută reuşită şi, deşi are foarte multe elemente de cristal şi perle est o rochie fină“, spune creatoarea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite