O femeie din Bucureşti a fost amendată pentru că şi-a abandonat câinele în parc, legat de un copac, fără hrană şi apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sasha, o metisă Amstaff de aproape 4 ani, a fost abandonată şi era în pericol de a-şi pierde viaţa Foto: Facebook
Sasha, o metisă Amstaff de aproape 4 ani, a fost abandonată şi era în pericol de a-şi pierde viaţa Foto: Facebook

O femeie din Sectorul 2 al Capitalei a fost amendată cu 3.000 de lei, zilele trecute, de poliţişti, pentru că şi-a abandonat câinele într-un parc, legat de un copac, fără hrană şi apă. Întâmplarea s-a petrecut la sfârşitul anului trecut şi din fericire animalul a fost salvat, informează, duminică, Poliţia Capitalei.

„Sasha, o metisă Amstaff de aproape 4 ani, a fost abandonată, la sfârşitul anului trecut, într-un parc din sectorul 2, de la marginea Bucureştiului. Lăsată în frig, legată de un copac, fără hrană şi apă, era în pericol de a-şi pierde viaţa. Cu ajutorul angajaţilor Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, căţeluşa a fost eliberată din lanţ şi transportată, în siguranţă, la un adăpost specializat unde a primit hrană şi îngrijire medicală”, anunţă Poliţia Locală, pe pagina sa de Facebook.

Femeia, în vârstă de 35 de ani, care figurează în Registrul de Evidenţă al Câinilor cu Stăpân ca fiind proprietara patrupedului, a fost identificată cu ajutorului microcipului pe care animalul îl avea implantat.

Poliţiştii locali au amendat-o, zilele trecute, cu suma de 3000 de lei. 

Conform Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, lăsarea unui animal aflat în proprietatea şi îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost şi tratament medical constituie abandon şi, se sancţionează contravenţional cu amendă de la 1000 la 3000 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite