O femeie care ar fi înşelat mai multe persoane prezentându-se ca avocat sau arhitect a fost reţinută. Prejudiciul total de peste 80.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate documente, computere, dar şi alte bunuri de interes în cauză Foto: Shutterstock
În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate documente, computere, dar şi alte bunuri de interes în cauză Foto: Shutterstock

Administratorul a două societăţi comerciale din Capitală a fost reţinut pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de înşelăciune, de pe urma cărora a obţinut circa 80.000 de lei. Două percheziţii au fost efectuate, luni de către poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

„Din datele şi probele administrate de poliţiştii Secţiei 14 a rezultat presupunerea rezonabilă că o femeie, în vârstă de 41 de ani, ar fi săvârşit mai multe infracţiuni de înşelăciune, prin inducerea în eroare a persoanelor vătămate, determinându-le să îi dea diferite sume de bani, prejudiciul total creat fiind de peste 80.000 de lei”, informează, marţi, Poliţia Capitalei

La data de 10 iunie 2020, femeia ar fi înşelat o primă victimă privind efectuarea unui model de proiect pentru accesarea de fonduri europene şi achiziţia unor cursuri de formare profesională, prejudiciul fiind de 2.700 de euro.

Apoi, la data de 7 septembrie 2020 ar fi înşelat o a doua persoană cu privire la ridicarea unor diplome, servciciu pentru care a luat suma de 1.700 de lei, şi ulterior elaborarea unui proiect de case  pentru care a mai încasat încă 2.500 de euro.

În perioada  februarie – noiembrie 2020, dându-se drept avocat ar fi înşelat o a treia victimă, de data aceasta primind suma rezonabilă de 52.000 de lei, pentru efectuarea unor servicii de contabilitate şi reprezentare juridică.

În perioada 15 – 20 aprilie 2021, femeia ar mai fi înşelat o victimă, de data aceasta prezentându-se drept arhitect, şi încasând suma de 5.000 de le  pentru efectuare unui proiect de imobil.

Luni, 11 octombrie, poliţiştii au pus în aplicare autorizaţia de perheziţii la cele două societăţi comerciale unde, cu asociat unic, în urma cărora au fost identificate şi ridicate documente, computere, dar şi alte bunuri de interes în cauză.

Cercetările sunt continuate de Secţia 14 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii a cinci infracţiuni de înşelăciune, cu femeia în stare de reţinere, fiind efectuate verificări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acesteia.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite