O nouă parcare de tip park & ride a fost inaugurată în Bucureşti. Cât vor plăti şoferii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Bucureşti a fost inagurată o nouă parcare de tip park and ride. Este destinată celor care locuiesc în sudul oraşului şi nu vor să intre cu maşinile în blocajele din trafic. Îşi pot lăsa acolo vehiculele şi să urce în metroul de la Piaţa Sudului.

Parcarea publică de lângă staţia de metrou Piaţa Sudului are o capacitate de 305 de locuri. În primul an, parcarea va fi gratuită, dar apoi şoferii vor achita 3 lei pe oră. 

Chiar şi cu aceste noi construcţii, in sectorul 4 sunt de 3 ori mai puţine locuri de parcare decât maşini înregistrate.

În Bucureşti mai există o parcare de acest tip, destinată în special şoferilor care vin în oraş din afara Bucureştiului şi vor să se deplaseze cu tramvaiul, metroul sau autobuzul.

Este vorba de parcarea de tip park and ride de la Străuleşti, care este mai mult goală, deşi are o capacitate de 600 de locuri şi a fost inaugurată în noiembrie anul trecut. Cei de la Metrorex au şi înjumătăţit tariful pentru o oră de parcare, sperând ca şoferii vor veni aici.

O oră de parcare costă 50 de bani, dar şoferii au găsit alte soluţii şi le-au pus în practică chiar la câţiva metri de parcarea amenajată.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite