Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

O nouă poluare în Bucureşti. Posibilă explicaţie: norul de fum emanat în urma acţiunilor pompierilor de stingere a incendiilor

0
9 Apr 2020 09:34:45
Autor: Mariana Iancu
Acţiunea pompierilor de stingere a incendiilor FOTO ISU
Acţiunea pompierilor de stingere a incendiilor FOTO ISU

Reprezentanţii Ministerului Mediului anunţă populaţia că şi noaptea trecută, nordul Capitalei a fost afectat de mirosuri neplăcute, însă nu par să ştie cauza.

Noaptea trecută, nordul Capitalei a fost din nou afectat de mirosuri neplăcute, care creează un real disconfort populaţiei, spun cei de la Ministerul Mediului.
 
„Reamintim că în urmă cu două zile, un incendiu de proporţii s-a produs pe circa 30.000 de mp la o fostă fermă de porci din Periş, judeţul Ilfov. Incendiul de vegetaţie din acest perimetru s-a extins inclusiv la fostele bataluri de dejecţii, degajând în aer mirosuri greu de suportat.
 
Echipele ISU au intervenit toată ziua de ieri pentru stingerea incendiului. Intervenţia continuă şi în prezent. Ca urmare a acţiunilor pompierilor pentru oprirea arderii vegetaţiei şi a batalurilor de dejectii, un nor de fum a fost degajat şi resimţit de locuitorii din nordul Bucureştiului.
 
Conform simulărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum, se apreciază că în cursul nopţii trecute şi astăzi circulaţia aerului va fi relativ slabă (sub 25 km/h) şi se va realiza predominant dinspre vest-sud-vest către est-nord-est. Ceea ce înseamnă că evoluţia norului de fum va fi de relativă staţionare în zona de nord a Capitalei.
 
Precizăm, de asemenea, că Ministerul Mediului a monitorizat cu laboratorul mobil, în cursul întregii zile, concentraţiile din aer în localităţile din proximitatea incendiului.
 
Măsurătorile nu au depistat creşteri ale poluanţilor care pot pune în pericol sănătatea populaţiei. Laboratorul mobil a fost mutat, în cursul serii, şi în comuna Corbeanca, pentru a monitoriza valorile de calitate a aerului“, conform unei postări pe pagina oficială a Ministerului Mediului. 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările