O şcoală din Capitală a trecut la învăţământ online timp de 14 zile, după ce un angajat a fost confirmat cu Covid-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Măsura suspendării este dispusă prin hotărârea comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă/al municipiului Bucureşti Foto: Arhivă
Măsura suspendării este dispusă prin hotărârea comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă/al municipiului Bucureşti Foto: Arhivă

Elevii care învaţă în corpul A al Şcolii 75 „Leonardo da Vinci” din Sectorul 3 al Capitalei fac orele online timp de 14 zile, începând de miercuri, după ce o femeie de serviciu angajată acolo a fost confirmată cu Covid-19.

„Scoala a intrat în oline după ce o femeie de serviciu a fost depistată pozitiv cu Covid, decizia a fost luată de DSP şi ISMB. DSP a stabilit mai mulţi contacţi direcţi”, au declarat reprezentanţi ai primăriei Sector 3, pentru HotNews.ro

Părinţii elevilor care merg la Şcoala 75 au fost anunţati marţi că, începând de miercuri 15 septembrie, corpul A va trece la învăţământ online. 

Ce prevede ordinul comun 

La apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ care va informa DSP/DSPMB. DSP/DSPMB, în urma anchetei epidemiologice, va stabili care sunt contacţii direcţi ai acestora şi va decide împreună cu conducerea unităţii de învăţământ dacă se impune suspendarea activităţilor didactice la nivelul grupei/clasei sau unităţii de învăţământ.

Măsura suspendării este dispusă prin hotărârea comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă/al municipiului Bucureşti, la propunerea conducerii unităţii de învăţământ/instituţiei conexe, cu avizul ISJ/ISMB şi al DSP/DSPMB. 

În situaţiile prevăzute la alin. (1)—(8), elevii/preşcolarii care au cursurile suspendate cu prezenţa fizică, procesul de învăţământ continuă în sistem on-line.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite