Obiecte româneşti antice din aur şi argint, prezentate în premieră la Muzeul Naţional de Istorie din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) va fi gazda unei expoziţii care reuneşte peste o mie de piese arheologice reprezentative, lucrate din aur şi argint, ce au fost descoperite pe teritoriul ţării noastre. „Aurul şi argintul antic al României“, expoziţia temporară de la MNIR, va fi vernisată pe 19 decembrie.

Inaugurarea expoziţiei va avea loc pe 19 decembrie, de la ora 18.00, la Muzeul de Istorie din Capitală, iar porţile acesteia vor fi deschise până în luna martie a anului viitor.

Peste 1.000 de exponate, unele prezentate în premieră

În cadrul expoziţiei „Aurul şi argintul antic al României“ sunt prezentate peste 1.000 de piese arheologice reprezentative, care ilustrează, potrivit organizatorilor, o deosebită valoare istorică, estetică şi simbolică pe o perioadă de peste şase milenii, cuprinsă între Neo-Eneolitic şi Antichitatea Târzie (mileniul al V-lea a.Ch. – secolul al VII-lea p.Ch).

La această iniţiativă expoziţională a MNIR s-au alăturat alte 31 de muzee din ţară, fiecare dintre piesele ce urmează să fie expuse având o semnificaţie şi o istorie proprie. Unele dintre obiectele incluse în tematica acestei manifestări se află în expoziţia Tezaur Istoric a muzeului din Capitală şi, prin urmare, pot fi văzute doar la Bucureşti.

Pe de altă parte, unele exponate sunt prezentate în diferitele muzee de istorie şi arheologie din ţară, în timp ce o parte dintre acestea nu au mai fost prezentate publicului niciodată.

Expoziţia va fi deschisă bucureştenilor până în luna martie a anului viitor, urmând să ajungă în alte 12 oraşe ale României.

Pe aceeaşi temă:

Porţi deschise la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei: intrare gratuită şi spectacol de reenactement

Bucureştiul excentric: cum arată rochia pe care o poţi bea şi cea care ţine poluarea la distanţă. Ce legătură există între Michelle Obama şi Michael Jackson

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite