Octavian Berceanu, consilier general USR: Parametrii calităţii aerului din Bucureşti, comparabili cu cei din Sydney. Oraşul australian, afectat de incendii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de arhivă
Imagine de arhivă

Consilierul general USR, Octavian Berceanu, vicepreşedintele Institutului pentru Dezvoltare si Inovare, atrage atenţia într-o scrisoare către ministrul Mediului că parametrii privind calitatea aerului respirat din Capitală sunt comparabili cu cei din Sydney, zonă grav afectată de cele mai grave incendii forestiere din istorie.

„Scrisoare deschisa, domnului Costel Alexe - Ministrul Mediului! Măsurătorile parametrilor calităţii aerului respirat din Sydney şi Bucureşti au valori comparabile. Suspensiile de particule PM10 / PM2.5 aduc moartea.

După incendii forestiere imense, poluarea aerului din Sydney e la fel ca cea din Bucureşti! Datele oficiale emise ne spun că totul e bine. Ştim că personalul din Ministerul Mediului - România este numit politic şi nu are nici cea mai mică aplecare spre protejarea cetăţenilor şi a cadrului natural. Ştim că pentru fiecare metru cub de lemn tăiat legal autorităţile permit încă un metru cub tăiat ilegal, transformat în mită de partid.

Ştim că datele oficiale transmise de autorităţi sunt la fel de relevante precum cele transmise cândva Elenei Ceauşescu. Ştim că Garda Nationala De Mediu este o structură funcţională infracţională, stim din teren, dovadă gropile de gunoi ilegale din Bucureşti si Ilfov şi măsurătorile emisiilor măsluite! Ştim pentru că ne îmbolnăvim şi murim pe capete! Ştim că plantarea puieţilor, împăduririle făcute de statul român sunt majoritar fictive, în zonele montane greu accesibile, pe banii nostri! Ştim pentru că am fost acolo!

Ştim că poluarea râurilor este doar motiv de deplasare în teren a subordonaţilor, fără niciun rezultat notabil în urma măsurilor dispuse în ultimii 10 ani. Ştim că este greu să transformi peste noapte un minister strivit de incompetenţi şi hoţi. Domnule ministru, vrem să ştim poluarea reală din oraşe atunci când citim datele oficiale, nu să fim minţiţi ca pe vremea lui Ceauşescu!

Vrem ca datele corecte şi asumate oficial să fundamenteze măsurile pe care, fără echivoc, sunteţi obligat să le luaţi! Ştim, putem şi avem specialişti compatibili cu era tehnologiei! Facem?”, a scris acesta pe Facebook.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite