Oprescu: „Dacă în 18 luni nu scăpăm de maidanezi, plec eu şi mă duc învârtindu-mă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oprescu susţine că va renunţa la scaunul său de primar dacă în 18 luni nu va scăpa Bucureştiul de maidanezi FOTO Adevărul
Oprescu susţine că va renunţa la scaunul său de primar dacă în 18 luni nu va scăpa Bucureştiul de maidanezi FOTO Adevărul

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat marţi, 1 octombrie, că va pleca de la municipalitate, dacă planul prezentat luni, potrivit căruia 80% din câinii fără stăpân vor dispărea în 18 luni, nu va funcţiona.

Invitat la România TV, marţi, 1 octombrie, primarul Capitalei a precizat că va renunţa la  scaunul său de primar, ferindu-se însă a spune că-şi va da demisia, dacă planul prezentat luni nu va funcţiona.

„Dacă în 18 luni nu scăpam de 80% dintre maidanezii de pe străzile din Capitală, mă scol în picioare şi spun: <<Stimaţi cetăţeni n-am făcut ceea ce am promis>>. În condiţiile astea plec eu şi mă duc învârtindu-mă. Plec singur. Ce, trebuie sa-mi dau demisia?"

Declaraţia a venit la întrebarea jurnaliştilor despre ce se va întâmpla în cazul în care planul nu va funcţiona. Planul întins pe 18 luni a fost privit cu scepticism de cei mai mulţi, mai ales de ONG-uri.

Vier Pfoten: „Planul, o prostie!“

Concret, planul prevede că cetăţenii şi ONG-urile ar trebui să adopte circa 140 de câini pe zi. „O tâmpenie“, după cum apreciază Kuki Bărbuceanu, reprezentant Vier Pfoten România.

„Aceste adopţii nu au cum să rezolve problema maidanezilor din mai multe motive. În primul rând, iubitorii de animale din Bucureşti care au şi-au dorit câini au deja animale. Apoi, trebuie să luăm în calcul faptul că aici sunt foarte mulţi oameni din provincie, care au crescut cu ideea că un câine trebuie să stea afară, la curte“, a explicat Bărbuceanu, adăugând că la aceste lucruri se poate lua în calcul programul scurt de adopţii şi legea care îngreunează procedura.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a prezentat, luni, un plan elaborat pe o perioadă de 18 luni, prin care tot bucureştenii vor scăpa de problema maidanezilor. Problema este că accentul cade tot pe adopţii, prin care bucureştenii şi ONG-urile ar trebui să ia acasă aproximativ 140 de câini pe zi.

Pe aceeaşi temă:

Soluţia lui Oprescu pentru maidanezi: bucureştenii să adopte 140 de câini pe zi. Planul care va scăpa oraşul de maidanezi în 18 luni putea fi aplicat şi până acum

Oprescu aruncă din nou maidanezii în curtea ONG-urilor. Vier Pfoten, despre soluţia edilului: „O tâmpenie, o aiureală“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite