Oprescu a găsit investitori pentru autostrada suspendată. Bucureştenii vor plăti o buvinietă de 20 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Oprescu susţine că a găsit investitori pentru autostrada suspendată FOTO Adevărul
Sorin Oprescu susţine că a găsit investitori pentru autostrada suspendată FOTO Adevărul

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, într-un interviu acordat hotnews.ro, că a găsit o companie sud-coreeană dispusă să investească în cel mai mare proiect de infrastructură din Capitală: autostrada suspendată. Edilul spune că bucureştenii care vor circula pe această autostradă urbană vor plăti o taxă de circa 20 de euro pe an.

Proiectul de mandat al lui primarului Sorin Oprescu şi-a găsit finanţatori. Cel puţin aşa a anunţat, ieri, edilul-şef într-un interviu acordat hotnews.ro. 

„Am găsit investitorul, într-un parteneriat public-privat. Sunt nişte sud-coreeni. Ei vor intra într-o licitaţie, dar oamenii au fost dispuşi, au pus deoparte şi s-au asigurat de fondurile necesare pentru această autostradă, de fapt, al patrulea inel de circulaţie în partea de nord a oraşului şi va uni toate cele trei autostrăzi, dar şi DN1“, a declarat Sorin Oprescu, care, totuşi, aşteaptă şi alţi investitori. 

„Licitaţia nu mă costă nimic, poate vor veni şi alţii. Eu îi dau drumul imediat ce am studiul de oportunitate, iar returnarea banilor va veni din mentenanţă“, a completat edilul-şef.

image

De asemenea, el a adăugat că, fiind un parteneriat public privat, bucureşteanul care va utiliza această autostradă va trebui să plătească o aşa-numită buvinietă, mai exact, o taxă de drum. „Urmează ca în momentul în care se va circula pe ea, bucureşteanul să plătească o buvinietă, aşa la primele socoteli, nu vreau eu să vorbesc de sume idioate, calculul se schimbă de la zi la zi, dar nu depăşeşte 20 de euro pe an“, a încheiat Sorin Oprescu.

Recomandări pe aceeaşi temă

Primăria Capitalei pregăteşte buvinieta, o taxă ce ar reduce traficul în oraş

Încă un proiect marca Oprescu: Municipalitatea vrea o "centură" a centrului Capitalei, concentrică cu autostrada suspendată

Sorin Oprescu a convocat o şedinţa de îndată. Proiectul autostrăzii suspendate, din nou, pe masa consilierilor

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite