Oprescu l-a dat afară pe şeful Bibliotecii Metropolitane: management defectuos şi ineficienţă în administrarea banilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei a anunţat miercuri, printr-un comunicat de presă, că edilul şef a hotărât destituirea lui Florinel Rotaru din funcţia de manager al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti. Decizia a fost luată pe fondul unui raport făcut de o comisie de control internă care a arătat că Rotaru s-a demonstrat a fi ineficient în administrarea, angajarea şi utilizarea resurselor publice locale.

Primarul General, Sorin Oprescu, a dispus încetarea delegării lui Florinel Rotaru în funcţia de manager al Bibliotecii Metropolitane a Municipiului Bucureşti, începând cu data de 4 aprilie 2013.

Potrivit Primăriei Capitalei, în raport se arată că multe dintre deficienţele constatate sunt rezultatul unui management defectuos "pe fondul necunoaşterii sau cunoaşterii insuficiente a prevederilor legislative în vigoare, dar şi ineficienţa în administrarea, angajarea şi utilizarea resurselor publice locale".

Oprescu va hotărî în următoarele zilei cine va conduce biblioteca temporar, până la organizarea concursului de proiecte de management pentru asigurarea conducerii acestei instituţii. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite