Oprescu promite, bucureştenii rabdă. Mult promovata poză de grup din Piaţa Constituţiei nu a fost nici acum publicată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei prin ArCub a organizat, din bani publici, o petrecere de Revelion de proporţii în Piaţa Constituţiei. Pe lângă jocul de artificii extrem de puternic, primarul Sorin Oprescu a promis o imagine de grup nemaiîntâlnită în România, postată pe site-ul special al petrecerii. Deşi trebuia să fie postată pe 3 ianuarie, fotografia nu a apărut nici acum, motiv pentru care bucureştenii au început să lase mesaje tot mai critice.

Nu contează amploarea pe care o cuprind promisiunile edililor români, pentru că ele sunt aproape permanent nerespectate. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu mult lăudata fotografie de grup de la Revelionul Bucureştiului, petrecerea de amploare organizată de Primăria Capitalei prin ArCub din bani publici.

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a promis, prin intermediul paginii de Faceook special create pentru petrecerea de Revelion, că o fotografie uriaşă de grup va fi făcută şi postată după noaptea de Anul Nou pentru ca cei peste 50.000 de bucureşteni prezenţi la spectacol să se identifice şi să-şi dea tagg pe ea. Zis şi nefăcut.

captura site revelionul bucurestiului

Chiar dacă bucureştenii au fost încântaţi de idee din clipa în care iniţiativa a fost de mai multe ori promovată, imaginea de grup nu a fost nici acum (5 ianuarie) postată. Termenul promis chiar de Primăria Capitalei era 3 ianuarie.

Reacţiile bucureştenilor furioşi nu au încetat să apară: „Tipic românesc.. promitem ceva, dăm un termen pe care nu avem cum să-l respectăm, ne cerem scuze şi ne alegem cu un extra-time cu care întindem lucrarea cât vrem noi!“, a scris Cezar Anania pe pagina de Facebook a Revelionului Bucureştiului. „Fraţilor, dacă nu ştiţi să vă tineţi de promisiune, nu mai promiteţi! Jalnic!“, a comentat Nina Creolina. 

Primăria Capitalei lucrează când vrea, nu când trebuie

Mai mult, amânarea unei promisiuni făcute şi nerespectarea ei vine pe fondul unui gest acuzat ca fiind profund incorect de societatea civilă. Mai exact, cinci Planuri Urbanistice Zonale controversate au fost puse, pe site-ul municipalităţii, pentru dezbatere publică, chiar în zilele libere dintre Crăciun şi Anul Nou. Preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, susţine că este o nouă strategie a administraţiei centrale de a trece pe furiş nişte construcţii care nu respectă normele de construcţie.

Mai puteţi citi:

Vorbele şi faptele. O competiţie nedreaptă

Când citesc sau aud declaraţii nete, limpezi ale oamenilor publici de la noi sunt impresionat cam o nanosecundă. Pentru că adevărul acelor declaraţii, atât de clar, e adesea contrazis. Şi trec mai departe. Dar nu ştiu cum se face că a doua sau a treia zi, ori peste o lună, faptele lovesc crud temelia acelor vorbe făcute publice. Şi ce rămâne?

Oprescu trece PUZ-uri controversate în dezbatere publică de Sărbători, când nu se lucrează. Printre ele, bulevardul ce trece sub Casa Poporului

Primăria Municipiului Bucureşti, condusă de primarul general Sorin Oprescu, a pus în dezbatere publică cinci PUZ-uri controversate exact între Crăciun şi Revelion, când instituţia nici măcar nu lucrează. Nicuşor Dan a postat pe site-ul de Facebook această informaţie, vineri după masă, acuzând municipalitatea de încercarea de a trece pe ascuns anumite construcţii controversate.

Sorin Oprescu, la Adevărul Live: SRI a confirmat numărul maidanezilor. Rezolvarea problemei, întârziată. Când fuzionează ELCEN cu RADET

Primarul general, Sorin Oprescu, a venit în platoul Adevărul Live pentru a dezbate principalele probleme ale Bucureştiului cu jurnaliştii Dan Marinescu şi Oana Balan. La aproape patru luni de la ziua în care Ionuţ Anghel (patru ani) a murit în urma unui atac al unei haite de maidanezi, edilul a explicat care este stadiul planului de gestionare. Acesta a vorbit şi despre situaţia clădirilor cu risc seismic, poluare şi fluidizarea traficului.

Anul în care s-a decis soarta maidanezilor: cum s-a trecut de la înregistrarea câinilor cu deţinător la eutanasierea patrupedelor comunitare

Maidanezii, veşnica problemă care sufocă străzile Capitalei, au redevenit spre sfârşitul acestui an unul dintre subiectele care au ţinut ocupate primele pagini ale ziarelor. Adevărul vă prezintă parcursul problemei câinilor comunitari din Capitală şi cum s-a ajuns la înregistrarea şi microciparea câinilor cu stăpân, dar şi la eutanasierea permisă a maidanezilor sănătoşi.

Clădiri istorice pe care Bucureştiul le-a pierdut în 2013: Hala Matache, vedeta de pe lista demolărilor

Bucureştiul anului 2013 a pierdut o parte din aroma vremurilor de altădată, odată cu demolarea mai multor clădiri istorice în jurul cărora au gravitat poveşti nemuritoare, printre care şi Hala Matache, un simbol al Capitalei. ONG-urile de profil s-au opus demolărilor, dar nu s-au bucurat prea des de succes.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite