„Ora Pământului“ îi scoate în stradă pe bucureşteni: concerte, proteste şi evenimente dedicate naturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capitala se află printre cele 13 oraşe care s-au înscris anul acesta în Competiţia pentru Capitala Earth Hour organizată la nivel naţional de WWF-România, în cadrul campaniei anuale oficiale Earth Hour (Ora Pământului). Bucureştenii vor ieşi în stradă, sâmbătă, să protesteze pentru salvarea pădurilor din România, iar seara se vor îndrepta către Parcul Carol, acolo unde va avea loc un concert.

Astăzi, de la ora 14.00, bucureştenii vor ieşi în stradă să protesteze pentru salvarea pădurilor din România, după cum au anunţat pe pagina de Facebook a evenimentului. Întâlnirea iubitorilor de natură va avea loc pe Dealul Patriarhiei. De asemenea, de la ora 20.00, în Parcul Carol din Capitală va avea loc un spectacol, iar pe scenă va urca trupa Sistem, dar şi Muse Quartet şi jonglerii marca Incubator 107.

13 oraşe înscrise în competiţie

Pe lângă Bucureşti, în competiţie s-au înscris Adjud, Baia Mare, Bistriţa, Botoşani, Brăila, Craiova, Panciu, Râmnicu Vâlcea, Salonta, Satu Mare, Sighişoara şi Tulcea. În decursul acestei luni, în fiecare oraş participant au fost organizate diferite evenimente care să atragă atenţia asupra problemelor de mediu, dar şi asupra unor metode pentru soluţionarea acestora.

Oraşul care se va remarca pentru cel mai inspirat program prin care a atras atenţia comunităţii locale va fi desemnat câştigătorul din acest an, obţinând titlul de Capitala Earth Hour. Evenimentul final va avea loc astăzi, 29 martie.

Programat pentru 29 martie, în intervalul orar 20.30 – 21.30, evenimentul Earth Hour, cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, continuă tradiţia stingerii luminilor în mod simbolic, dar se constituie pentru instituţii, organizaţii şi cetăţeni într-o nouă oportunitate de a-şi arăta preocuparea pentru mediu şi capacitatea de mobilizare.

Earth Hour se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar la nivel internaţional din anul 2007, când WWF Australia a organizat prima ediţie a acestui eveniment în oraşul Sydney. 

Pe aceeaşi temă:

Bucureştiul se luptă pentru titlul de „Capitala Earth Hour“

Ora Pământului 2014. Oraşele, instituţiile şi companiile din România care marchează astăzi Earth Hour

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite