Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Orban anunţă semnarea unor contracte pentru dotarea a 10 spitale din Capitală. Nicuşor Dan: Vă asigur de toată deschiderea şi colaborarea noastră

4
23 Nov 2020 16:39:00
Autor: Iulian Bîrzoi
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni, alături de primarul Capitalei Nicuşor Dan, că au fost semnate contracte de finanţare pentru 10 spitale din Capitală, iar în total finanţarea pentru Bucureşti va fi destinată către 22 de spitale, suma fiind de 100 de milioane de euro.

La eveniment au participat şi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

„Evenimentul de astăzi este un eveniment în care se semnează contractele de finanţare pentru dotarea a 10 spitale din municipiul Bucureşti. Guvernul, odată cu izbucnirea pandemiei, a întreprins demersuri la nivelul Comisiei Europene pentru a reuşi aprobarea alocării din sume de fonduri europene pentru înzestrarea spitalelor din România. Am reuşit să obţinem o finanţare de 1,27 miliarde, bani destinaţi înzestrării spitalelor cu aparate, echipamente şi orice alte investiţii necesare. Această alocare de 1,27 miliarde este urmată de alocarea unei sume fără precedent pentru modernizarea sistemului de sănătate. Este vorba de 6,1 miliarde euro care vor fi alocaţi sistemului de sănătate în următorii 7 ani. 1,9 miliarde euro prin Programul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă şi 4,9 miliarde euro urmează să fie alocaţi în cadrul bugetului UE 2021-2027 din fondurile de coeziune. E vorba în total de o investiţie de aproape 7,5 miliarde euro, investiţie care vine să suplinească absenţa unor finanţări serioase pentru modernizarea sistemului de sănătate, pentru creşterea calităţii serviciilor medicale în sănătate", a afirmat Ludovic Orban.

Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat că această criză sanitară fără precedent necesită un răspuns rapid şi că primăria Capitalei va colabora cu Guvernul în acest sens:

„Trăim o criză sanitară fără precedent şi e nevoie de un răspuns rapid. Sunt fericit că Guvernul şi Ministerul Fondurilor au reuşit să aibă acest răspuns rapid. E vorba de 10 spitale, care ţin şi de reţeaua Administraţiei Spitalelor - care ţine de Primăria Municipiului Bucureşti - şi de Ministerul Sănătăţii, care primesc azi o finanţare pentru coronavirus. Vreau să vă asigur de colaborarea noastră, evident, cu spitalele din subordinea noastră, dar şi cu celelalte structuri de sănătate naţionale. Deja avem o colaborare foarte bună cu Direcţia de Sănătate Publică, avem o colaborare foarte bună cu Ambulanţa Bucureşti-Ilfov. Este un efort comun pe care trebuie să îl faceţi şi vă asigur de toată deschiderea şi colaborarea noastră. Sunt convins că fiecare dintre cele 10 spitale, domnii directori sunt aici, care primesc această finanţare vor folosi aceste resurse pentru a se moderniza şi mai ales pentru a salva vieţi omeneşti", a spus primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. 

Prim-ministrul a adăugat că pentru Capitală este avută în vedere finanţarea a 22 de spitale în total, iar suma ar fi de 100 milioane euro:

„Avem în plan realizarea celor trei spitale regionale pentru care s-au semnat deja contractele de finanţare. E vorba de spitalul regional Iaşi, Craiova şi Cluj Napoca. Avem ca obiectiv construirea de încă 10 noi spitale de rang spital judeţean. De asemenea, modernizarea de spitale judeţene, modernizarea de spitale municipale şi orăşeneşti, o alocare de fonduri absolut fără precedent. Pentru Bucureşti astăzi se semnează contractele de finanţare pentru 10 spitale. În total contractele de finanţare pentru Bucureşti vor fi destinate către 22 de spitale, iar suma alocată pentru dotarea spitalelor cu aparatură, echipamente şi alte investiţii necesare va fi de peste 100 milioane euro", a completat Orban. 


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

AltCineva
23.11.2020, 17:08:21

dupa alegeri au inceput sa "curga" banii Ce sa intelegem ? Ca pana acum nu erau ? Sau bucurestenii nu meritau sa aiba spitale dotate ? sau apa calda...acolo aceeasi problema...nu s-a alocat nimic pana la alegeri...dar dupa au inceput sa curga Politica de tot rahatul in detrimentul cetatenilor

Toru Okada
23.11.2020, 17:29:39

bo$$ilor, spitalele erau apanajul lui V.V. Voiculescu. parca asa era intelegerea. anuntul asta trebuia facut de manuta cu el, nu fara el, conform intelegerii. Nicusor si cu Ludovic l-au sarit din schema la functia de viceprimar ca sa nu poata sa participe la taierea de "pamblici" sa incaseze si PLUS-ul ceva electoral? hahaha! politica nu e ca oengistica?

Tomescu Tom
23.11.2020, 17:40:23

Ar fi o treabă excelentă ..dacă v-ați apuca să reformați și întregul sistem de sănătate .. Căci scârțâie din toate încheieturile ... și doar cei ce reușesc cumva să-l ungă corespunzător ajung să beneficieze de atenția necesară ... Prea mulți politruci la conducere.. subordonați grupurilor de interese .. Prea multe afaceri necurate desfășurate de aceeași politruci .. Prea multe secretizări ale contractelor publice ... Prea mulți eroi incompetenți tolerați, doar pentru că au pe cineva ..undeva .. . Un sistem bazat pe evaluarea competențelor, ar fi binevenit ... Adică să știi că nu mai intri în sistem la 20 de ani .. și mai ieși la pensie de acolo ..doar în virtutea inerției .. Indiferent cât de deștept, prost ..bine pregătit sau analfabet ești ... Iar respectul față de cetățeanul bolnav sau nu , contribuitor sau nu .. .să devină legea nr.1 .. . Apropo ...faceți ceva și faceți să meargă sistemul cardului de sănătate , măcar la fel de bine ca sistemul celor de la eMag ... sau cel bancar .. sau whatever ...

Sic+irit
23.11.2020, 23:09:29

Treaba asta a fost aranjata de madam Firea. Voi doar culegeti laurii. Numai un fraier poate sa gandeasca ca ar fi cineva in stare sa obtina contracte de 100 milioane de euro in nici 2 luni. Galbejitii astia leprosi, in 6 luni, nu au fost in stare de un contract de tablete. Sa spuneti saru'mana, impotentilor.

-1 (1 vot)
Modifică Setările