VIDEO Panică la Metrou în Staţia Tineretului. Un metrou s-a defectat şi călătorii au fost evacuaţi/ Circulaţia a fost reluată după o oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto ARHIVA
Foto ARHIVA

Câteva zeci de persoane au fost evacuate duminică seara din staţia de metrou Tineretului, de pe Magistrala 2, Pipera - Berceni, după ce staţia s-a umplut de fum. Conform unui comunicat Metrorex, un tren s-a defectat. După aplicare măsurilor specifice unor astfel de situaţii, circulaţia a fost reluată normal. Nimeni nu a fost rănit.

UPDATE 23:00: Potrivit unui comunicat de presă al Metrorex, circulaţia a fost reorganizată pentru o aproximativ o oră, fiind apoi reluată în condiţii normale. Niciun călător nu a fost în pericol, arată compania. 

"Metrorex informează că astăzi, 20.09.2020, în jurul orei 20:40, la staţia de metrou Tineretului, a fost sesizată o defecţiune la trenul care circula pe firul 2. Conform procedurilor aplicabile în astfel de situaţii, echipele Metrorex au intervenit cu acţiuni specifice pentru remedierea şi degajarea situaţiei", se arată într-un comunicat de presă transmis, duminică seară, de companie.

Ca urmare, circulaţia trenurilor a fost reorganizată: trenurile au circulat fără oprire prin staţia Tineretului şi s-a circulat în sistem pendulă pe relaţiile: Pipera-Unirii 2 şi Berceni - Unirii 2.

"Facem menţiunea că siguranţa publicului călător nu a fost pusă în pericol în nicio secundă, acesta fiind informat permanent prin instalaţiile de sonorizare de la nivel peron. Începand cu ora 21:50, situaţia a fost remediată şi circulaţia a fost reluată în condiţii normale", arată Metrorex.

UPDATE 22:01. Potrivit imaginilor publicate pe Facebook de un martor ocular, la plecarea din staţie a unui tren de metrou tip CAF s-au produs mai multe scurtcircuite, cu zgomote puternice şi lumină specifică unor astfel de probleme. Călătorii citaţi de sursa amintită spun că în staţie se simţea miros de fum înainte de producerea acestui scurtcircuit.

***

Ştirea Iniţială

Potrivit Digi24, problema ar fi apărut la un tren care circula dinspre Pipera spre Berceni. Garnitura se afla în tunel când au apărut problemele şi s-a degajat o mare cantitate de fum. Conductorul a reuşit să aducă trenul la peron, iar pasagerii, inclusiv cei care aşteptau la peron, au fost evacuaţi.

Sursa citată precizează că nu ar exista victime, iar în staţie au intervenit pompierii unei firma private care are contract cu Metrorex pentru a rezolva astfel de situaţii de urgenţă.

La momentul difuzării acestei ştiri traficul este blocat pe linia spre Berceni.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite