Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Parcare de 500 de locuri în Capitală. Nicuşor Dan: „Se deschide în câteva zile“ FOTO

1
23 May 2022 12:40:55
Autor: Dan Anghel
Parcare Pantelimon FOTO PMB
Parcare Pantelimon FOTO PMB

Primăria Capitalei a finalizat recepţia la parcarea park&ride de circa 500 de locuri de la capătul Şoselei Pantelimon, a anunţat primarul general, Nicuşor Dan, luni, într-o conferinţă de presă.

Parcarea are 500 de locuri, dispuse pe 3 etaje, iar la parter este amenajat un terminal STB unde să întoarcă tramvaiul, să vină microbuzele şi autobuzele.
 
Parcarea de va deschide în câteva zile. „Procesul verbal de recepţie înseamnă că noi, beneficiarul, am semnat un acord că firma care a realizat lucrările a construit ce era obligată să construiască potrivit contractului. Mai departe trebuie să dăm Companiei de Parking acest obiectiv ca să-l folosească, trebuie un proces verbal de predare-primire”, a explicat primarul Nicuşor Dan.
 
Parcarea este gata de câteva luni, dar a stat închisă deoarece nu avea făcută recepţia. Municipalitatea are şi datorii de circa 55 milioane de lei către constructor, dar asta nu împiedică recepţia, au spus reprezentanţii municipalităţii.
 
Parcarea are 500 de locuri, dispuse pe 3 etaje, iar la parter este amenajat un terminal STB unde să întoarcă tramvaiul, să vină microbuzele şi autobuzele.
 
Parcarea park&ride şi terminalul de transport public de la capătulul Şoselei Pantelimon sunt gata de toamna trecută, dar nu au fost deschise deoarece construcţia trebuia racordată la reţeaua electrică, lucrările fiind finalizate la finalul lui 2021.
 
Parcarea de la capătul Şoselei Pantelimon a fost promisă de fostul primar general al Capitalei Sorin Oprescu încă din 2011. Aceasta făcea parte din proiectul de modernizare a şoselelor Iancului şi Pantelimon, cu termen de finalizare în 2014.
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Antonescu Vlad
23.05.2022, 13:10:21

Domnule Dan, Ar trebui sa introduceti urgent plata parcarii pe domeniul public. Autotaxare, pentru inceput. Altfel nu veti reusi sa reduceti traficul si nici sa acumulati resurse pentru marcarea/ administrarea locurilor de parcare, pentru construirea de parcari cu capacitate mare. Nu inteleg de ce nu luati exemplul altor orase din tara: Brasov, Oradea si altele. Politia Locala si Politia Rutiera trec nepasatoare, zilnic, pe langa zeci de mii de masini parcate aiurea pe trotuare si in alte locuri nepermise ...

-1 (1 vot)
Modifică Setările