Pasajul Berceni intră în linie dreaptă. Cât va costa giratoriul suspendat de pe Centura Capitalei şi când va fi gata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
giratoriu suspendat ploiesti

Contractul pentru proiectarea şi execuţia Pasajului Berceni a fost semnat miercuri, sensul giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei urmând să coste 30,5 milioane de euro, fără TVA, proveniţi din fonduri europene.

CNAIR a anunţat astăzi, 6 martie, că a semnat contractul de proiectare şi execuţie pentru Amenajare nod rutier CB - DJ401 (Berceni) km 33+190 - km 35+600.

Acest proiect este parte componentă a lărgirii la 4 benzi a Centurii Rutiere a Municipiului Bucuresti Sud, între A2 km 23+600 şi A1 km 55+520”

Sursa de finanţare o reprezintă fondurile europene nerambursabile.

Operatorul economic care va realiza proiectarea şi execuţia contractului este Asocierea Trameco Sa - Vahostav SK AS - Constructii Erbasu SA - Grafic Tends SRL.

Valoarea contractului este de 146.009.911,67 lei fără TVA, echivalentul a 30,5 milioane euro fără TVA.

Obiectul principal al contractului îl reprezintă proiectarea şi execţtia lucrărilor pentru Amenajarea unui nod rutier pe Centura Bucureşti – DJ401 (Berceni) km 33+190 - km 35+600. Nodul va fi unul denivelat, cu amenajarea unui sens giratoriu suspendat, care va fluidiza traficul, inclusiv pe cel feroviar din zonă. În ceea ce priveşte desfăşurarea investiţei pe DJ 401, amenajarea nodului rutier este pe o lungime de aproximativ 600 m care se termină cu un sens giratoriu pe direcţia Bucureşti şi aproximativ 650 m care se termină cu un sens giratoriu pe direcţia Berceni.

În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 30 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare şi 24 luni pentru execuţia lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor ofertată de Asocierea declarată câştigătoare este de 10 ani.

Astfel, Pasajul Berceni ar trebui să fie predat cel mai târziu în septembrie 2021.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite