Patinoar pe străzile din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu scăderea temperaturilor a apărut şi poleiul pe străzile din Capitală. În timp ce pe artele principale maşinile firmelor de salubritate împrăştie soluţii antiderapante, pe străzile adiacente s-au format adevărate patinoare.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, Poliţia Română le recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă sporită şi viteză redusă pe porţiunile de carosabil umed, care poate deveni alunecos.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod portocaliu de ninsori şi viscol, ce vizează Capitala şi zece judeţe ale ţării. Avertizarea a intrat în vigioare de vineri, de la ora 18:00 şi este valabilă până duminică, la aceeaşi oră. În acelaşi interval, alte 16 judeţe sunt sub avertizare de cod galben. Meteorologii avertizează, însă, că se poate institui chiar şi cod roşu, dacă stratul de zăpadă depăşeşte 50 de cm grosime.

Comandament de iarnă la Palatul Victoria

În urma avertizării emise de ANM, membrii comandamentului de iarnă s-au reunit, vineri, la Palatul Victoria. Legat de codul portocaliu, Ion Sandu, directorul ANM, a declarat că în judeţele vizate va fi viscol puternic şi ninsoare.

 Totodată, premierul Victor Ponta i-a cerut vicepremierului Gabriel Oprea să meargă în judeţele vizate. „Trebuie să luăm măsurile care se impun, astfel încât să evităm problemele”, a precizat Ponta.

 ”Vreau să fim pregătiţi în baza atenţionărilor meteo, aşa cum am fost pregătiţi şi până acum. De săptămâna viitoare o să modificăm anumite proceduri, vicepremierul va avea o procedură foarte clară de funcţionare pentru catastrofe, în aşa fel încât să nu avem probleme (...) Am vrut să vă dau un mesaj foarte clar de sprijin şi de încredere, salvaţi vieţi. Când se întâmplă ca ceva să nu funcţioneze sunt şi responsabilităţi politice. Eu cred că cei mai mulţi dintre oameni îşi fac datoria. Toată lumea merge mai departe la treabă, dar eu ca prim-ministru o să vă apăr", a mai declarat premierul.

Florinela Georgescu, directorul de prognoză de la ANM, a declarat pentru adevărul.ro: „Noi vom evalua mâine dimineaţă (n.r. sâmbătă) tot ce s-a întâmplat în cursul nopţii. În cazul în care va continua să ningă foarte puternic, nu excludem posibilitatea de a emite o avertizare cod roşu pentru un interval scurt de timp pentru zonele în care acel strat de 50 de centimetri va fi depăşit. Oricum, trebuie să fim foarte atenţi, să nu mai circulăm în această perioadă pentru că, cel mai probabil, codul portocaliu va închide drumuri naţionale. Asta pentru că Ministerul Transporturilor are dreptul să le închidă, dacă se pune în pericol viaţa unor oameni.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Cod portocaliu de ninsori şi viscol în jumătate de ţară. ANM ar putea emite codul roşu. Ce sfaturi ne dau specialiştii

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite