Patriarhia reclamă distribuirea abuzivă a vinului Milostivire în unele eparhii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patriarhia Română a reclamat încă o dată distribuirea abuzivă în unele eparhii a „vinului liturgic Milostivire“, produs şi distribuit de SC Vinăria Murfatlar. De asemenea, reprezentanţii Patriarhiei au anunţat că Sfântul Sinod urmează să ceară explicaţii ierarhilor în legătură cu această problemă.

Reprezentanţii Patriarhiei Române au precizat într-un comunicat de presă că nu deţin în proprietate viţă-de-vie şi că nu produc şi nu distribuie vinul liturgic, precum eparhiile care au viţă-de-vie proprie.

„Încă din 2009, Patriarhia Română a informat opinia publică asupra caracterului abuziv al folosirii numelui şi stemei sale pe eticheta de prezentare a unui aşa-numit vin liturgic Milostivire, produs şi distribuit eparhiilor de SC Vinăria Murfatlar SRL“, se arată în comunicat trimis.

De asemenea, Patriarhia Română susţine că a notificat societatea comercială că menţiunea «vin liturgic» şi textul de prezentare tipărit pe etichetă induc în eroare cumpărătorul şi aduc prejudicii de imagine Patriarhiei, deoarece ea nu garantează că vinul este vin liturgic natural şi curat, aşa cum este cel produs de eparhiile Bisericii Ortodoxe Române.

Totodată, instituţia reaminteşte faptul că „nu a existat niciodată o consultare a ierarhilor cu Patriarhia pentru distribuirea acestui aşa-zis vin liturgic Milostivire în eparhii“.

În aceste condiţii, spun reprezentanţii Patriarhiei, la următoarea şedinţă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ierarhii eparhiilor în care încă se mai oferă „abuziv“ spre vânzare parohiilor şi mănăstirilor aşa-numitul vin liturgic Milostivire vor fi interpelaţi, pentru a da explicaţii privind prejudiciile morale aduse Patriarhiei şi confuzia creată în parohii şi mănăstiri.

Precizările Patriarhiei vin în urma unor relatări din presă despre vânzarea către parohiile şi mănăstirile din Mitropolia Olteniei a unui aşa-numit vin liturgic Milostivire care ar fi produs de Patriarhia Română.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite