Pentru toţi cei care sunt plecaţi să câştige o pâine, au lăsat apartamentele goale şi nu au în familie nici „golani“ şi nici „curve“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru apartamentele nelocuite sunt de suportat costuri faţă de asociaţia de proprietari. Chiar dacă avem o proprietate în care numărul de persoane este zero, acest fapt nu semnifică lipsa oricărei obligaţii faţă de asociaţia de proprietari.

Astfel, conform reglementării în materie, proprietarul are de suportat pentru un astfel de apartament/imobil toate cheltuielile ce se repartizează raportat la cota parte indiviză deţinută din parţile comune. Cum majoritatea cheltuielilor (şi cele mai semnificative) se repartizează astfel, există lunar un cost al proprietarului pe care trebuie să-l suporte chiar dacă apartamentul/imobilul este nelocuit.

Nu trebuie trecut cu vederea nici costul reprezentat de furnizarea agentului termic pe timpul iernii, proprietarul unui apartament nelocuit (şi fără repartitoare) trebuind să suporte cota ce îi revine, deşi nu locuieşte nimeni în apartament.

Este peste ceea ce precizează legea în cazul în care pentru un apartament nelocuit s-a decis la nivelul asociaţiei introducerea la cotele de întreţinere a unei persoane. Am văzut multe astfel de cazuri în care comitetul a decis că în bloc nu pot exista apartamente la care numărul de persoane să fie zero. În opinia mea, o astfel de măsură este una peste prevederea legală în materie, asociaţia prin administrator având obligaţia de a introduce la plata cotelor de întreţinere la numărul de persoane, numai numărul menţionat de proprietar în cererea de introducere/scoatere de la cotele de întreţinere.

Alta este situaţia atunci când în cadrul unui apartament din bloc, închiriat, la golani sau curve, în listele de întreţinere sunt trecute una sau două persoane însă în acest apartament locuiesc cinci sau şase persoane, ori există un trafic intens spre un astfel de apartament. În acest caz, comitetul la sesizarea unor proprietari poate decide actualizarea numărului de persoane pentru acel apartament, administratorul introducând la cotele de întreţinere numărul real de persoane.

În acest caz, de altfel omniprezent, aceşti chiriaşi nu fac altceva decât să încerce “ciupirea” unor sume de bani ce le-ar fi fost altfel repartizată în listele de întreţinere în detrimentul celor care, pe de o parte sunt trecuţi în liste cu un număr real de persoane iar pe de alta parte care îşi achită la timp şi în integralitate cotele. Nu cred că mai este cazul să menţionam şi disconfortul ocazionat de existenţa în bloc a unor astfel de exemplare. De asemenea dacă proprietarul se mulţumeşte doar să-şi încaseze chiria şi nu “aruncă” din timp în timp un ochi pe lista de întreţinere se poate trezi cu o frumoasă “gaură” în buget, determinată de neplata de către chiriaşi a cotelor lunare de plată. Şi cum contract “nema” proprietarul este bun de plată.

În final, faţă de cele de mai sus, atragem atenţia celor plecaţi să-şi câştige o pâine şi au lăsat apartamente goale în urmă, să-şi ia toate măsurile de siguranţă în cazul în care “bagă” chiriaşi în aceste apartamente. Nu de alta, dar să nu muncească să acopere găurile lăsate de aceşti chiriaşi.

PS. Voi cei care sunteţi în diaspora, cumpăraţi cât mai multe apartamente în ţară, poate aşa porneşte din nou economia, încep fabricile să producă, se vor face locuri de munca milioane şi milioane de locuri de muncă etc sau poate….. vă pup cu drag şi numai bine.  

PPS. Vă iubesc alături de toţi cei dragi vouă din Deva, Timişoara, Arad, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Cluj Napoca, Iaşi, Botoşani, Buzău, Bacău, Suceava, Constanţa, Giurgiu, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Braşov, Târgu Mureş, Piteşti, Ploieşti, Bucureşti şi din toată ţarişoara asta. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite