PERICOL! „Otravă“ la robinet în Popeşti Leordeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii oraşului ilfovean au ajuns să gătească şi să se spele doar cu apă plată. Firma care alimentează localitatea cu apă susţine că problema „se tratează cu puţin clor“.

„Mi-e frică să folosesc apa de la robinet, care nu e bună nici dacă o fierbem. Am un copil de o lună şi jumătate şi îi fac baie cu apă plată“, ne-a declarat Mihaela Comănoiu, o mămică din Popeşti Leordeni care a ajuns la culmea disperării. Atât femeia, cât şi vecinii ei au făcut sesizări individuale şi în grup la primărie pentru a le rezolva problema cu apa infestată care le curge, de doi ani de zile, la robinet.

Citiţi şi:

Buzoienii sunt obligaţi să plătească ceea ce nu pot consuma: apa caldă neagră de la robinet

Apa miroase a gaz

Au existat cazuri şi mai grave în care apa de la robinet i-a băgat în spitale pe locuitorii din Popeşti Leordeni, după ce s-au trezit cu stări de vomă şi un diagnostic dureros: intercolită. „Nepoţica mea a fost internată cu dureri groaznice de burtică după ce a băut apa de la conductă“, completează  Ivan Ambrozie, un alt locuitor din zonă care acum este obligat să se alimenteze cu apă tocmai din Bucureşti sau din localităţile învecinate.
La prima vedere, consistenţa apei nu este tulbure, însă mirosul ei este insuportabil, în aşa hal încât oamenii din Popeşti Leordeni nu o pot folosi nici măcar pentru uz casnic, la spălarea hainelor.

„Nu e aşa gravă problema“

Autorităţile locale sunt conştiente de pericolul la care sunt predispuşii locuitorii oraşului, şi s-au gândit că rezolvă problema distribuind afişe prin care să informeze populaţia că apa nu este bună de băut.

Primarul oraşului promite însă că anul acesta problema se va rezolva. „Apa a început să se deterioreze din cauza condiţiilor naturale, dar nu e chiar aşa de rea cum se plâng locuitorii; într-adevăr miroase un pic a gaz“, a spus Grigore Trache, primarul oraşului Popeşti-Leordeni.
Alimentarea cu apa a oraşului este asigurată de puţurile proprii. Însă aceasta a fost dată spre concesionare firmei Vital BlueAqua S.A. Aceştia recunosc că apa este infestată, dar nici ei nu ştiu exact cu ce, însă au antidotul. „Cred că e nevoie să tratăm apa cu un pic mai mult clor şi gata “, ne-a explicat foarte detaşat un reprezentant de la Vital BlueAqua SA.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite