Persoanele cu dizabilităţi ies în stradă să ceară „o infrastructură dedicată mersului pe jos“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marşul va avea loc sâmbătă, 19 iulie FOTO Arhivă
Marşul va avea loc sâmbătă, 19 iulie FOTO Arhivă

Vineri, 18 iulie, bucureştenii vor avea ocazia să îi întâlnească la metrou pe „Eroii pentru o zi“. Concret, câteva persoane în scaune rulante le vor aminti trecătorilor care sunt problemele cu care se confruntă din cauza lipsei accesibilizării spaţiului public din Capitală.

Persoanele în scaun rulant nu sunt singurele afectate de lipsa accesibilizarii, ci si persoanele cu dizabiliţăţi vizuale şi auditive, cele cu mobilitate redusă (vârstnicii, părinţii cu copii în carucior, copiii) şi pietonii, după cum susţin organizatorii evenimentului.

„ Acţiunea este un preambul pentru Marşul Oraş <accesibil> pentru oameni!, organizat sâmbătă, 19 iulie, ora 11.oo, pe traseul Piaţa Universităţii – Piaţa Victoriei. Melodia care va însoţi persoanele în scaune rulante şi pe voluntarii-însoţitori va fi ”Heroes”, a lui David Bowie. Vlad Coman, absolvent al liceului Dinu Lipatti, va interpreta aceeaşi melodie la pianul din staţia de metrou Unirii 1“, se arată într-un comunicat trimis de reprezentanţii evenimentului.

Persoanele cu dizabilităţi vor împarti călătorilor pliante despre Marşul Oraş <accesibil> pentru oameni!, invitându-i astfel să ceară autorităţilor o infrastructură dedicată mersului pe jos şi respectarea legilor privind accesibilizarea spaţiului public.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite