Peste 100.000 de pelerini au ajuns în ultimele cinci zile pe Dealul Mitropoliei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moaştele Sfântului Nectarie din Eghina aduse din Grecia, ale Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, şi ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena au strâns pe Dealul Mitropoliei din Capitală peste 100.000 de credincioşi în cele cinci zile de pelerinaj. Timpul mediu de aşteptare a fost de aproximativ 15 ore.

"La moaştele Sfântului Nectarie din Eghina, a Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, şi ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena s-au închinat până duminică după-amiază peste 100.000 de pelerini, aceştia având de aşteptat în medie 15 ore, maximum fiind atins sâmbătă, când aceştia au stat la coadă şi 20 de ore", a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Părintele Constantin Stoica.

Potrivit acestuia, pelerinajul care are loc în aceste zile este unul dintre cele mai mari organizate la Patriarhia Română, pelerinii venind şi pentru faptul că o delegaţie a Bisericii Ortodoxe din Grecia a adus moaştele Sfântului Ierarh Nectarie, cunoscut drept vindecător de boli.

Acest fapt a fost semnalat şi de patriarhul Daniel, care a spus că foarte mulţi pelerini au venit să se închine la moaştele Sfântului Nectarie după ce "minunile acestuia săvârşite cu mulţi bolnavi de cancer au depăşit de mult graniţele Greciei".

Pelerinajul la moaştele din Dealul Patriarhiei continuă până marţi, când delegaţia Bisericii Greciei, condusă de IPS Efrem, va pleca din România cu moaştele Sfântului Nectarie, a mai spus părintele Constantin Stoica.

Peste 17.000 de porţii de mâncare gătită, precum şi ceai cald şi apă au fost împărţite pelerilor. De asemenea, pe timpul nopţii vor fi oferite aproximativ 5.000 de porţii de mâncare gătită, a precizat Patriarhia Română.

Sărbătoarea Cuvioasei Parascheva

Deşi oficialii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei estimau că vor ajunge în Iaşi în intervalul 10-15 octombrie în jur de 200.000 de pelerini, cifrele înaintate de Jandarmeria Română indică faptul că până la încheierea sărbătorii au ajuns în faţa raclei 120.000 de persoane.

În schimb, pelerinii care au ţinut să ajungă în faţa altarului la Iaşi au avut parte de nu mai puţin de 70.000 de sarmale împărţite în peste 30.000 de porţii. Pe lângă mâncare, credincioşii veniţi la Cuvioasa Parascheva au primit şi 15.000 de porţii de ceai. Organizatorii au mai pregătit, de asemenea, 500 de litri de vin şi 300 de litri de bere.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite