ACCEPT: Peste 15.000 de oameni au sărbătorit comunitatea LGBTQIA+ din România, pe Calea Victoriei FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Cea de-a 17-cea ediţie a Marşului Bucharest Pride a avut loc pe 9 iulie pe traseul Calea Victoriei - Parcul Izvor. Peste 15.000 de oameni au umplut inima Capitalei cu iubire şi susţinere pentru comunitatea LGBTQIA+ din România, anunţă organizaţia ACCEPT, într-un comunicat oficial.

GALERIE FOTO 

Potrivit organizatorilor, anul acesta, Bucharest Pride s-a bucurat de cel mai lung traseu din istoria sa având ca punct final Parcul Izvor, care a găzduit timp de 4 zile cea de-a doua ediţie a Pride Park - un maraton de evenimente în aer liber care au sărbătorit iubirea şi cultura comunităţii LGBTQIA+. Printre participanţi s-au numărat persoane LGBTQIA+ alături prieteni, familie, colegi, aliaţi din cadrul misiunilor diplomatice, precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale LGBTQIA+ din ţară.

”Ne bucurăm de prezenţa în număr mare a comunităţii LGBTQIA+ şi a aliaţilor săi la evenimentele organizate în cadrul săptămânii Bucharest Pride 2022. Marşul Bucharest Pride este în continuare locul unde ne cerem drepturile ca persoane LGBTQIA+ în România. Comunitatea LGBTQIA+ din România a arătat astăzi că, în ciuda tuturor problemelor şi greutăţilor pe care le înfruntă zilnic, are curajul şi perseverenţa de a lupta în inima Bucureştiului pentru iubire. Anul acesta la Bucharest Pride am sărbătorit prin fiecare eveniment puterea acestei comunităţi, iar cei 15.000 de oameni prezenţi astăzi pe Calea Victoriei au demonstrat încă o dată că împreună suntem mai puternici, iar vocile noastre nu pot să mai fie ignorate de statul român”, a declarat Alex Zorilă, organizatoarea Bucharest Pride 2022. 

Marsul Bucharest Pride 2022 FOTO Inquam Photos / George Călin

FOTO Inquam Photos / George Călin

    

Tema de anul acesta a Bucharest Pride s-a concentrat pe celebrarea puterii comunităţii LGBTQIA+ şi a sentimentului de apartenenţă a persoanelor faţă de comunitate.

Mars Bucharest Pride 2022 9 iulie 2022 FOTO Inquam Photos / George Calin

Timp de 9 zile, participanţii s-au bucurat de peste 20 de evenimente - concerte, piese de teatru, ateliere, performance-uri şi nu numai - care au explorat felurile în care comunitatea LGBTQIA+ poate să rămână unită în ciuda lipsei de drepturi egale şi a tuturor lucrurilor cu care se confruntă zilnic în România.

   

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite