Peste 20.000 de persoane s-au imunizat la maratonul vaccinării din Bucureşti. Aşteptările oficialilor, depăşite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Maratonul de vaccinare din Bucureşti s-a încheiat luyni dimineaţă, după 3 zile de imunizare în care s-a lucrat non-stop. Peste 20.000 de persoane s-au imunizat, numărul depăşind aşteptările oficialilor.

„Este peste aşteptările noastre. Ne bucurăm că bucureştenii şi cei din jurul Bucureştiului au avut încredere în noi”, a spus Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti.

El a adăugat că mulţi dintre cei care au venit să se vaccineze aveau comorbidităţi şi istoric de reacţii alergice, dar că nu au fost înregistrate cazuri de reacţii adverse deosebite în urma vaccinării.

La maratonul de vaccinare au participat, iniţial, 1.200 de voluntari. Din cauza fluxului mare de oameni, voluntarii de pe listele de rezervă au fost chemaţi să ajute cadrele medicale.

„La un moment dat, a fost un flux atât de mare, încât am zis să nu se stea mult la coadă – şi în general nu s-a stat mai mult de 15 minute – şi la o simplă chemare pe WhatsApp ne-am trezit cu foarte mulţi rezidenţi pe care a trebuit să-i trimitem şi acasă la un moment dat, fiind foarte mulţi”, a spus Jinga, conform Digi24.

Maratonul a început vineri, la ora 16:00. Centrele de la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională vor fi redeschise peste 3 săptămâni, când oamenii vaccinaţi în acest weekend vor primi rapelul. De asemenea, tot atunci, sunt aşteptaţi şi alţi români la vaccinare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite