Peste 3.000 de ciclişti au evadat, duminică, din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În jur de  3.000 de ciclişti au evadat, duminică, din Capitală, pe celebrul traseu din pădurile aflate în nordul Capitalei, la cea de-a şasea ediţie a celui mai mare maraton de ciclism cross-country din Europa de Est, „Prima Evadare“.

Cel mai rapid concurent, care a reuşit să parcurgă traseul de 55 de kilometri dintre Bucureşti şi Snagov, a fost ca şi anul trecut, Lucian Logigan, de la clubul Ideal Geiger Team. Acesta s-a impus la sprint în faţa lui Marius Petrache, potrivit Mediafax.

Alexandru Stancu (Bike Expert) a încercat o evadare în prima zonă de teren plat, dar a fost prins în scurt timp de plutonul cicliştilor de performanţă. Logigan a accelerat la jumătatea cursei şi a rezistat în frunte până la final, fiind sprijinit şi de echipa sa, coechipierul său, Attila Madaras, terminând pe locul al treilea. Bucuros că şi-a apărat cu succes titlul, Logigan a apreciat că tactica folosită şi în cursele pe şosea a dat rezultate, echipa sa antrenându-se special pentru această competiţie în ultima săptămână.

Tehnică şi forţă

La feminin, Irina Dumitru (Bike Xpert Racing Team) a terminat cu şapte secunde înaintea lui Emese Fodor (Kross Romania Team), pe pozitia a treia clasându-se Alexandra Lazăr (NoMad Merida CST). Au mai fost premiate următoarele categorii: ciclocros, masculin (15-19 ani, 20-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani şi plus 50), biciclete tandem, companie, familie şi cuplu.

La competiţie au luat parte şi campionii Bulgariei de mountain bike la masculin şi feminin. Bulgăroica Aneliya Karagyozyan, care s-a clasat pe locul cinci, a declarat că faţă de anul trecut au existat şi zone cu noroi, iar pentru a le depăşi a fost nevoie de tehnică şi forţă.

„Am revenit împreună cu echipa mea şi cu mulţi prieteni. Ne-am distrat şi ne vom întoarce cu plăcere şi în anii următori“, a spus Aneliya Karagyozyan. La categoria de vârstă 20-29 ani, Vasil Vasilev a urcat pe treapta cea mai de sus a podiumului. Şi campionul Lucian Logigan a recunoscut că a căzut de două ori pe parcursul cursei. 

Fiecare concurent care a ajuns la sosire a primit câte o medalie, un tricou, o diplomă de finisher, dar şi o porţie de paste sau orez. De asemenea, primii 500 de concurenţi clasaţi au intrat şi în posesia a câte unei medalii din metal, în timp ce concurenţii clasaţi pe primele 100 de locuri au primit şi câte un tricou galben. Pe traseu şi la final au existat puncte de alimentare de prim ajutor de masaj şi de service.

„Prima Evadare“ îşi propune să promoveze un stil de viaţă sănătos, dorind să atragă atenţia asupra posibilităţii de a face mişcare pe traseele din pădurile aflate în nordul Capitalei şi să accentueze importanţa ecologizării lacurilor şi lizierelor de pădure. Competiţia de ciclism cross-country, care deschide sezonul maratoanelor de ciclism montan din România, printr-un traseu uşor, fără diferenţe de nivel, cu plecarea de la Academia de Poliţie din Bucureşti şi punctul de sosire la Snagov, se desfăşoară pe drumuri de ţară, pe o distanţă de aproximativ 55 de kilometri.

Întreaga distanţă de concurs este marcată şi prevăzută cu 13 puncte de control şi patru zone de alimentare. Traseul a fost asistat de Poliţie şi Salvare şi a fost patrulat de oficialii competiţiei, de echipe de fotografi şi de cameramani. Concurenţii au fost urmăriţi şi filmaţi cu două elicoptere.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite