Peste 800 de noi locuri în grădiniţe, în sectorul 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sectorului 1 va crea în acest an peste 800 de noi locuri în grădiniţele din această zonă administrativă prin construirea a două unităţi preşcolare noi şi prin extinderea, restaurarea sau mansardarea corpurilor de clădire a unor unităţi deja existente.

În urma acestor investiţii, locurile disponibile în grădiniţele din sectorul 1 vor creşte de la 8.000 câte sunt în prezent la aproape 9.000. În cursul anului trecut, administraţia locală a creat un plus de 1.500 de noi locuri în grădiniţe, astfel că, în anul şcolar 2011-2012, în sectorul 1 există 8.000 de locuri în unităţile preşcolare faţă de 6.500 câte au existat în anul şcolar 2010-2011.

„Toţi copiii din sectorul 1 cu vârste de grădiniţă au un loc asigurat într-una dintre unităţile preşcolare administrate de Primărie. În Sectorul 1 nu se poate vorbi, nici în 2012, despre o criză a locurilor în grădiniţe, pentru că am anticipat această problemă încă de anii trecuţi şi am luat măsuri din timp, pentru a preveni o problemă cu care, din păcate, se confruntă alte sectoare sau localităţi din ţară. Vom derula şi în acest an, în ciuda crizei economice, investiţii majore în construirea de grădiniţe noi şi în extinderea celor existente, pentru că educaţia copiilor noştri a reprezentat şi va reprezenta în continuare o prioritate a administraţiei pe care o conduc”, a declarat Andrei Chiliman, primarul sectorului 1.

În anul 2012 vor demara lucrările de construire a unui corp nou de clădire la Grădiniţa nr. 222 (str. Arad nr. 38) şi la Grădiniţa nr. 146 (str. Hrisovului nr. 24). Tot în acest an, administraţia locală va începe lucrările de extindere, consolidare şi restaurare la Grădiniţa nr. 50, important monument istoric datând din secolul XIX, cunoscut şi sub numele de "Casa Kretzulescu" (str. Nicolae Iorga nr. 7), precum şi lucrările de mansardare la Grădiniţa nr.46 (str. Marmurei nr.13-15).

Toto în acest an vor fi realizate şi o serie de investiţii în şcolile şi liceele din sectorul 1. Astfel, la Şcoala cu program after school nr. 186 "Elena Văcărescu" (str. Stanislav Cihoschi nr. 15), vor demara lucrările de construire a unui nou corp de clădire, la Şcoala nr. 3 Nicolae Titulescu lucrările de consolidare şi mansardare, iar la Şcoala nr. 183 (str. Dunei nr.1) lucrările de construire a unei săli de sport.



În ceea ce priveşte investiţiile în licee, în anul 2012 va începe construirea unui nou corp de clădire cu o capacitate de 100 de locuri la Liceul Teoretic Bulgar, extinderea corpului de clădire existent la Liceul de Arte Plastice N. Tonitza, extinderea sălii de sport de la Liceul Teoretic "Alexandru Vlahuţă", precum şi consolidarea căminului de băieţi de la Colegiul Tehnic de Material Rulant.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite