Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Piaţa Charles de Gaulle, un asfalt de milioane. Primăria plăteşte un sfert de milion de euro ca să scoată piatra cubică pe care a acoperit-o cu asfalt acum 4 ani

2
4 Aug 2014 18:44:01
Autor: Cristina Răduţă
Muncitorii lucrează în rondul din Piaţa Charles de Gaulle de la începutul lunii trecute FOTO David Muntean
Muncitorii lucrează în rondul din Piaţa Charles de Gaulle de la începutul lunii trecute FOTO David Muntean

Reabilitată în urmă cu patru ani, una dintre cele mai mari şi mai aglomerate intersecţii din Bucureşti, Piaţa Charles de Gaulle, a intrat la începutul lunii iulie într-un alt proces de modernizare. Asta chiar dacă asfaltul nu avea nici gropi, nici denivelări şi se circula foarte bine.

 Până în luna noiembrie, traficul rutier în zonă va fi unul de coşmar pentru şoferi, deoarece se circulă pe trei benzi dintre cele cinci existente în sensul giratoriu. „Trec mai mereu prin zonă cu maşina şi nu mi s-a părut că sunt probleme la drum. Problema este că acum se circulă foarte greu şi s-a încurcat traficul de tot pe aici“, se plânge un şofer.

„Acum se fac lucrări de modernizare“

Cu toate acestea, Primăria Municipiului Bucureşti plăteşte circa 2,5 milioane de euro (11 milioane de lei) după ce, în 2010, a asfaltat piaţa peste piatra cubică, într-un proiect mai amplu de modernizare a bulevardelor Aviatorilor şi Prezan. Au fost lucrări de circa 18 milioane de euro, executate în perioada mai-octombrie 2010 de firma Tehnologica Radion, binecunoscută pentru numeroasele lucrări de asfaltare şi de reabilitare pe care le-a derulat în ultimii ani în Capitală.


2,5
de milioane de euro plăteşte Primăria Capitalei firmei Tehnologica Radion pentru a scoate piatra cubică de sub asfaltul pe care l-a turnat acum patru ani.

De data aceasta, Tehnologica Radion va primi un sfert de milion de euro pentru a scoate piatra cubică de sub asfalt.


„Este vorba despre lucrări diferite. În 2010, în Piaţa Charles de Gaulle s-au făcut lucrări de întreţinere, acum se fac lucrări de modernizare. Acum se va reface structura drumului până la asfalt, piatra cubică va fi scoasă şi sortată. O parte va fi depozitată, iar cealaltă parte va fi pusă în zonele istorice ale Capitalei. La fel se va întâmpla şi cu bordurile, toate vor fi scoase, iar cele bune vor fi refolosite“, explică reprezentanţii Administraţiei Străzilor din cadrul Municipiului Bucureşti. În plus, mai spun aceştia, noile borduri care vor fi montate aici vor fi din granit, un material mult mai rezistent cu o durată mult mai mare de viaţă.


Planuri încurcate, bani cheltuiţi

Iar explicaţiile nu se opresc aici. Reprezentanţii municipalităţii spun că, la vremea aceea, au acoperit piatra cubică din Piaţa Charles de Gaulle cu asfalt, pentru că în zonă urma să se construiască un pasaj subteran cu o parcare de câteva sute de locuri.Execuţia pasajului a fost câştigată prin licitaţie publică de firma Romstrade, cea deţinută de omul de afaceri Nelu Iordache. În scurt timp, Iordache a fost închis, iar lucrările pentru execuţia pasajului au fost anulate.

„Şoferii care treceau cu maşina prin zonă se plângeau de faptul că piatra cubică de acolo s-a tasat şi am luat decizia să turnăm, până la realizarea noilor lucrări de la pasaj, un strat subţire de asfalt ca să rezolvăm problema“, mai explică reprezentanţii Administraţiei Străzilor Bucureşti.

Cu toate acestea, asfaltul proaspăt turnat ar putea fi spart din nou în perioada următoare, deoarece Primăria Capitalei nu a renunţat la planul de a construi o parcare subterană în zonă, pentru care, deocamdată nu a găsit fondurile necesare.

Recomandări pe aceeeaşi temă

Administraţia Străzilor plăteşte 700.000 de euro pentru sfaturi

Încep lucrările de reabilitare în zona Pieţei Charles de Gaulle

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Hairy Potter
4.08.2014, 20:37:34

Super. Se intoarce lumea din concediu, si sa te tii trafic pe acolo ! Si asa deseori coada de intrare in piata incepe tocmai la ambasada Chineza, respective la Piata Victoriei (sau, in cel mai fericit caz, la Statuia Aviatorilor). Acum sa vedeti nebunie !!! Cred ca asemenea traffic mai poti vedea doar prin metropolele africane, gen Cairo... Bravo, "gospodari" alesi de noi ! Si bravo RATB, ca ne tine in autobuze la temperaturi de 40 de grade fara aer conditionat si intr-o inghesuiala de nedescris.

+1 (1 vot)
D D
5.08.2014, 10:37:47

Sunt niste mari idioti cei care au reproiectat rondul. Volumul de trafic suportat de noua structura este NET MAI MIC decat cel anterior. Asta este prima si marea PROSTIE a noului proiect. Noi, cetatenii Bucurestiului va rugam: adresatii domnului OPrescu urmatoarele 2 intrebari: 1. De ce bulevardul Victoriei a fost reproiectat atat de idiot si s-a limitat masiv traficul la 2 benzi? 2. De ce piata Charles de Gaulle a fost reproiectata atat de idiot si s-a limitat si aici traficul la 2 benzi? Cei care au facut reproiectarea ori nu sunt din BUcuresti ori sunt idioti total.

Modifică Setările