Cum s-au înarmat primarii de sector pentru venirea iernii. Piedone a găsit o soluţie originală pentru eficientizarea acţiunilor de deszăpezire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul sectorului 4 a făcut, miercuri, o trecere în revistă a utilajelor de deszăpezire. FOTO ps4.ro
Primarul sectorului 4 a făcut, miercuri, o trecere în revistă a utilajelor de deszăpezire. FOTO ps4.ro

După ce meteorologii au anunţat că se apropie o iarnă grea, primarii de sector încep să ia măsuri pentru ca ninsoarea să nu îi ia, din nou, prin surprindere. Edilii sectoarelor 2 şi 4 şi-au prezentat deja planurile şi „arsenalul“ de utilaje de deszăpezire. Cristian-Popescu Piedone a găsit chiar şi o metodă de eficientizare, prin folosirea unei pompe mobile de alimentare a utilajelor.

Primăria Sectorului 4 se pregăteşte pentru iarnă cu mii de tone de materiale antiderapante. Primarul sectorului, Cristian-Popescu Piedone, a făcut, miercuri o trecere în revistă a utilajelor auto care vor acţiona în caz de ninsoare.

Piedone: „Vom economisi 450 de minute la 10 maşini“

Edilul a explicat că, pentru eficientizarea acţiunilor de deszăpezire, va fi folosită o pompă mobilă de alimentare a utilajelor astfel încât acestea să nu mai fie nevoite să iasă din traseu pentru combustibil.  „În trecut se pierdeau câte 45 de minute la fiecare utilaj pentru alimentare cu combustibil. Acum, cu această pompă mobilă de 1.200 de litri, utilajele vor fi alimentate din mers. Astfel, vom economisi durata traseului din teren până la garaj pentru alimentare, respectiv 450 de minute la zece maşini, adică opt ore de muncă", a declarat Piedone pentru b365.ro.

Pentru deszăpezirea celor 562 de artere de circulaţie şi străzi secundare din Sectorul 4, societatea S.C. REBU S.A. va acţiona cu 55 de utilaje, dintre care 17 vor fi încărcătoare frontale, iar 38 de utilaje vor fi destinate transportului.

Reprezentanţii autorităţii publice locale spun că în această iarnă vor fi mobilizaţi 300 de lucrători pentru degajarea zăpezii din jurul gurilor de canal şi trecerilor de pietoni. Totodată, stocul de materiale antiderapante cuprinde 200 de tone de clorură de calciu, 3.500 de tone de clorură de sodiu şi 100 de tone de motorină pentru utilaje.

Primăria Sectorului 2 are opregătite 126 de utilaje

Şi Primăria Sectorului 2 ia măsuri suplimentare pentru asigurarea curăţării rapide a străzilor în caz de ninsoare. Primarul Neculai Onţanu a verificat, miercuri, la sediul Supercom din comuna Afumaţi, utilajele de deszăpezire, stocurile de material antiderapant şi de combustibil, forţa de muncă şi modul de acţiune a tuturor forţelor utilizate pentru deszăpezirea străzilor din sectorul 2. 

S.C. Supercom S.A. are pregătite un număr de 126 de utilaje specifice de diferite dimensiuni care  vor fi folosite în funcţie de  lucrările de deszăpezire şi 764 de persoane angrenate în acest program. Au fost achiziţionate următoarele cantităţi de material antiderapant:  1.197 tone de clorură de calciu lichidă şi  3.984 tone de clorură de sodiu .

Sectorul a fost împărţit în 42 de zone pe care se va acţiona conform programului aprobat de primar şi realizat de Administraţia Domeniului Public şi S.C. Supercom S.A.

Funcţie de obiectivele sociale aflate în cele 42 de zone, există două grade de urgenţă conform cărora utilajele vor interveni.

Urgenţa I vizează străzile pe care se află spitale, policlinici, grădiniţe, şcoli, licee, centre de plasament, cămine de bătrâni, fabrici de pâine şi lapte, unităţi de pompieri, staţii de salvare, pieţe agroalimentare, garaje şi depouri RATB, artere principale pe care circulă mijloacele de transport în comun, arterele de conexiune şi cele de penetraţie. Urgenţa de gradul al II-lea priveşte restul arterelor rutiere din sectorul 2 pe care nu circulă mijloacele de transport în comun.

Administraţia Domeniului Public sector 2 este instituţia care intervine de urgenţă cu 25 de utilaje specifice pentru îndepărtarea zăpezii de la cele 184 de obiective sociale din sectorul 2, respectiv:  străzi pe care se află spitale şi policlinici, grădiniţe, şcoli, licee,  centre de plasament, cămine de bătrâni, fabrici de pâine şi lapte, biserici.

Pe aceeaşi temă: 

Primăria Sectorului 4 se pregăteşte pentru iarnă: Piedone s-a înarmat cu mii de tone de materiale antiderapante

Iarna poate să vină Primăria Alexandria a achiziţionat un utilaj de deszăpezire de 4, 2 miliarde de lei vechi

Derogare europeană pentru deszăpezirea drumurilor din Maramureş

De frica presei, Prefectura a întocmit „planul de bătaie“ împotriva zăpezii în judeţul Vaslui. „Sper ca în acest an să nu mai fim luaţi prin surpindere“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite