Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Sorin Oprescu, despre pistele pentru biciclete: „Au fost făcute în grabă, recunosc că nu sunt după standarde europene“

0
8 Dec 2013 14:29:56
Autor: Cristina Răduţă
Sorin Oprescu a vorbit despre pistele destinate bicicliştilor bucureşteni FOTO Arhivă
Sorin Oprescu a vorbit despre pistele destinate bicicliştilor bucureşteni FOTO Arhivă

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că pistele pentru biciclişti amenajate pe trotuare au fost făcute în grabă şi nu au respectat standardele europene. Totodată, acesta a precizat că au existat cazuri în care florărese şi chioşcuri de ziare au apărut pe pistele din Capitală.

Edilul-şef a declarat, în emisiunea „Paşaport diplomatic“ de la Digi 24, că pistele destinate bicicliştilor făcute pe trotuare nu au respctat standardele europene şi din loc în loc au „răsărit“ florărese sau chioşcuri de ziare.

„Înainte de 2007 s-au făcut vreo 70 de km, s-au făcut în grabă, dar e bine că s-au făcut pe trotuare, sigur n-a lipsit decât componenta disciplinară“, spune Oprescu, care precizează că în Bucureşti sunt de fapt şapte oraşe: şase primării şi Primăria Generală.

Acesta spune că au existat cazuri în care primarii de sector au luat decizii aberante, iar pe pistele de biciclete au apărut chioşcuri de ziare sau florărese.

„Sigur, nimic rău într-o ţară civilizată, dar nu chiar pe pista de bicicletă. Florăresele, care mie îmi sunt simpatice, sigur, ele vin din Sectorul 5 şi asta reprezintă o forţă de muncă importantă şi de ce să vă mint, colorează oraşul frumos“, a mai spus Oprescu.

Primarul Capitalei a spus că recunoaşte faptul că pistele construite înainte de 2007 „au fost făcute în grabă“ şi „nu după standardele europene“, dar a precizat că tot ce a fost construit nou poartă amprenta municipalităţii. „Mă refer la Niţu Vasile, mă refer la Brâncoveanu, poartă pe ele amprenta noastră, a Primăriei Generale, în sensul că am făcut piste de bicicletă“, a mai zis edilul-şef.

Totodată, Oprescu a declarat că în scurt timp urmează să se finalizeze tronsonul Berzei-Buzeşti-Uranus, urmând ca acolo să se poată circula cu biciclete. De asemenea, primarul a explicat că s-a început şi reamanajarea Căii Victoriei, acolo unde trotuarele vor fi mai late şi vor exista şi piste pentru biciclişti.

Pe aceeaşi temă:

Jaf de 10 milioane de euro. Verdictul poliţiei: 100 de kilometri de piste pentru biciclişti ilegale, niciun vinovat

Se întâmplă în Bucureşti: 100 de kilometri de piste ilegale, niciun vinovat!
 
Plângere penală depusă la DNA împotriva lui Sorin Oprescu. OPTAR îl acuză pe edilul-şef de abuz în serviciu

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările