Plagiatul, runda pe Justiţie: Kovesi va fi audiată de către Comisia Naţională de Etică pe marginea tezei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul General al României, Laura Codruta Kovesi, va ajunge săptămâna viitoare în faţa comisiei de etică în cazul acuzaţiilor de plagiat aduse de către Grupul de Investigaţii Politice.

Grupul de Investigaţii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, susţine că mai multe pasaje din lucrări de specialitate se regăsesc în teza cu care Codruţa Kovesi şi-a obţinut doctoratul, în 2011, la Universitatea de Vest din Timişoara.

Potrivit GIP, citat de luju.ro, lucrarea de doctorat a lui Kovesi este un "plagiat începând chiar de la prima propoziţie", în lucrare fiind reproduse, cuvânt cu cuvânt, pasaje din lucrări de specialitate, cum ar fi studii din reviste de specialitate, strategii guvernamentale, dar şi referate disponibile pe internet, fără folosirea ghilimelelor şi fara precizarea sursei.

Procurorul General a acuzaţiile referitoare la plagiat, aduse de GIP şi a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să-i apere reputaţia în acest caz şi să îi repare prejudiciul de imagine care i-a fost adus. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite