PMB a alocat peste 2,7 milioane de lei pentru reabilitarea şi modernizarea sistemului de alarmare. „Mare parte dintre sirene pot fi operate doar manual”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obiectivul PMB este să modernizeze toate cele 300 de sirene de alarmare a populaţiei Foto: Facebook/ Nicuşor Dan
Obiectivul PMB este să modernizeze toate cele 300 de sirene de alarmare a populaţiei Foto: Facebook/ Nicuşor Dan

Primăria Municipiului Bucureşti a alocat 2,7 milioane de lei plus TVA pentru reabilitarea şi modernizarea sistemului de alarmare a populaţiei în caz de situaţii de urgenţă, a anunţat, miercuri, primarul general Nicuşor Dan.

„Am alocat fondurile necesare – 2,7 milioane de lei plus TVA – pentru a reabilita şi moderniza sistemul de înştiinţare/alarmare a populaţiei Bucureştiului în caz de situaţii de urgenţă. Acest sistem, compus din 300 de sirene şi 6 centrale de alarmare amplasate în sectoarele Capitalei, n-a mai avut parte de investiţii semnificative de mai bine de 30 de ani”, a precizat Nicuşor Dan.

Potrivit primarului general al Capitalei, doar 155 de sirene şi două centrale sunt astăzi funcţionale, iar „mare parte dintre sirene pot fi operate doar manual”.

Conform acestuia, obiectivul PMB este să modernizeze toate cele 300 de sirene, să cumpăre 10 centrale de alarmare noi, precum şi mediile de comunicaţie aferente (GSM, fibra optică, radio etc.). 

„Vom face astfel un sistem modern, integrat şi centralizat, care va putea fi acţionat la nevoie apăsând un singur buton”, a adăugat Nicuşor Dan.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite