Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

PMB: A început jurizarea lucrărilor înscrise în concursul „Cea mai frumoasă faţadă“

0
25 Aug 2017 17:15:51
Autor: News.ro
Foto 123rf.com
Foto 123rf.com

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), prin Arcub, a început jurizarea lucrărilor înscrise în concursul "Cea mai frumoasă faţadă", aceasta urmând să se încheie pe 31 august. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 8 septembrie.

În perioada 21 - 31 august se desfăşoară procesul de selecţie pe secţiuni a lucrărilor finaliste în concurs şi jurizarea câştigătorilor. În etapa de analiză vor fi introduse lucrările care răspund criteriilor regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului, informează PMB.

Pe 11 iunie, PMB a anunţat că prelungeşte, la ”cererea cetăţenilor”, până în 20 august perioada de înscriere la concursul ”Cea mai frumoasă faţadă”, cu premii în valoare totală de 214.000 lei pentru cel mai frumos balcon, cea mai frumoasă gradină sau cea mai frumoasă faţadă.

Bucureştenii care s-au înscris şi vor fi câştigători la una dintre cele trei secţiuni/categorii vor fi recompensaţi cu premii cuprinse între 5.000 şi 1.000 de lei şi menţiuni. Amenajările votate de cei mai mulţi dintre cetăţeni vor primi premiul publicului.

Valoarea totală a premiilor care vor fi acordate în cadrul cocnursului este de 214.000 de lei. Acestea fiind distribuite pe: categoria persoane fizice, categoria asociaţii de proprietari/locatari, categoria persoane juridice. Cel mai mic premiu, menţiunea, va fi în valoare de 500 de lei (menţiune).

Concursul ”Cea mai frumoasă faţadă” se adresează amenajărilor deja realizate în momentul înscrierii acestora în concurs.

Potrivit regulamentului concursului, s-au putut înscrie orice persoană fizică cu vârstă de cel puţin 18 ani, asociaţiile de proprietari, asociaţiile de locatari, persoanele fizice autorizate, asociaţiile, fundaţiile şi instituţiile publice, altele decât cele din subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti, precum şi societăţile comerciale.

De asemenea, participanţii, fie că sunt persoane fizice sau juridice, trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii, una dintre acestea stipulând că trebuie să fie proprietari sau să aibă drept de folosinţă asupra imobilului care face obiectul amenajării. Persoanele fizice sau reprezentantul legal al persoanei juridice nu trebuie să fie salariate şi/sau colaboratori ai organizatorului sau soţ/soţie, rudă sau afin până la gradul IV al persoanelor care, potrivit legii, au participat şi participă la iniţierea şi derularea concursului. În cazul persoanelor juridice, acestea trebuie, de asemenea, să aibă adresa-sediul principal sau secundar pe raza teritorială a Municipiului Bucureşti, să fie persoană fizică autorizată, respectiv persoană juridică înfiinţată în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi să-şi fi îndeplinit obligaţiile cu privire la plata contribuţiilor la bugetul de stat consolidate şi la bugetul local sau plata altor taxe în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

În 11 aprilie, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a propus, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, un proiect de hotărâre privind organizarea, prin intermediul Arcub, a concursului "Cea mai frumoasă faţadă”. Potrivit propunerii de atunci, municipalitatea urma să premieze cetăţeanul care are cea mai îngrijită curte sau cel mai aranjat balcon, iar premiile ar fi constat în bani, obiecte de grădinărit sau reduceri de taxe şi impozite locale.

Proiectul "Cea mai frumoasă faţadă" urmează să fie extins de Primăria Capitalei şi la alte categorii şi spaţii din Bucureşti care pot fi amenajate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările