Poate pentru prima dată în România: 46 de biciclişti şi bicicletele lor au călătorit cu trenul

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămăna trecută s-au întâmplat două evenimente importante pentru comunitatea de biciclişti din Bucureşti. Am scris despre apariţia mesajelor „Atentie la biciclisti!“ pe portierele taxi-urilor Meridian. Însă, la fel de importantă a fost reuşita unui grup (numeros) de biciclişti de a cumpăra bilete de tren pentru bicicletele lor.

Cu toate ca regulamentele de calatorie prevad aceasta optiune, multi calatori s-au plans de faptul ca nu se aplica aceasta prevedere. Evident ca discutiile din tren cu "nasii", pe tema regulamentelor de calatorie, sunt lungi si neproductive. Printre biciclisti chiar circula sfatul de a printa regulamentul, "daca vrei sa nu ai scandal cu nasii". 

Insa acum este vorba despre povestea celor 46 de biciclisti care au reusit sa urce intr-un tren, avand documente legale de calatorie. Nu am mai auzit vreodata ca un grup atat de numeros sa reuseasca acest lucru in Romania.

Intamplarile au fost detaliate de Iulian Ene pe blogul personal. Ii multumesc pentru ca mi-a oferit aceasta poveste.

Marian Ivan - membru fondator al OPTAR

---------------------------------------

Dacă vrei să fii la curent cu toate noutăţile despre proiectul DVB, te poţi înscrie pe pagina proiectului Drumuri Verzi în Bucureşti.

Dacă locuieşti în Bucureşti şi vrei să militezi pentru drepturile bicicliştilor şi cele ale pietonilor izgoniţi de pe trotuare, te poţi înscrie în grupul Facebook.
Daca nu locuieşti în Bucureşti dar vrei să susţii demersurile bicicliştilor şi pietonilor bucureşteni, te poţi înscrie pe pagina Facebook.
Indiferent de localitatea în care trăieşti, dacă susţii munca noastră, te poţi înscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu durează mai mult de un minut !
Despre realizările asociaţiei noastre sau ale partenerilor noştri poţi afla dacă te înscrii pe pagina Facebook a OPTAR.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite