Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Podul Constanţa a fost consolidat. Cum arată acum

6
4 Aug 2020 15:12:23
Autor: Elena Deacu
Podul Constanţa FOTO CFR Infrastructură
Podul Constanţa FOTO CFR Infrastructură

Podul Constanţa, care fusese reparat provizoriu cu ipsos în 2018, a fost în sfârşit consolidat, lucrările fiind realizate în decurs de un an.

Podul Constanţa, consolidat!”, anunţă pe Facebook CFR Infrastructură, compania care administrează şi întreţine infrastructura feroviară publică şi o serie de componente de infrastructură privată.

Potrivit CFR Infrastructură, au fost executate lucrări de infrastructură, pe o lungime a pasajului de circa 180 m (zonă administrată de CFR SA): culee, grinzi, pilă central - formată din 20 de stâlpi şi ziduri de sprijin (aripi).

Totodată, au fost executate lucrări de suprastructură, precum refacerea hidroizolaţiei aferente liniilor CF 1, 2 şi 3, montare gard de protecţie pe zonele laterale ale podului, montare gard din plăci de beton, pentru delimitarea zonei de siguranţă şi interzicerea traversării liniilor CF de către persoanele neautorizate.

Valoarea contractului, ce a vizat proiectare şi execuţie, se ridică la 3,49 milioane lei, finanţarea provenind de la bugetul de stat.

Lucrările au fost executate de firma SC Infra System Proiect SRL.

Lucrările de reparaţii şi consolidare la Podul Constanţa au fost demarate pe 15 iulie 2019.

 

Podul Constanţa din nordul Capitalei a intrat în atenţia publică în luna aprilie 2018, când un ONG a atras atenţia că podul este într-o stare avansată de degradare, nemaifiind reparat de la finalul anilor ’80. Peste acest pod trec zilnic zeci de trenuri, iar pe sub el trec mii de oameni, în maşini, tramvai sau autobuz.

În 2018, CFR anunţa că va derula lucrări de intervenţie în zona Podului Constanţa, însă pentru o scurtă vreme s-a găsit o soluţie de compromis pentru a băga sub preş adevăratele probleme ale structurii: le-au mascat cu ipsos.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Carmic
4.08.2020, 15:35:07

Super, bravo!

0 (2 voturi)
vasile surciuc
4.08.2020, 15:38:58

GREU,DAR BINE CA S-A FACUT SI NU S-A INTIMPLAT VREO NENOROCIRE! DECI DACA SE VREA SE POATE !

0 (2 voturi)
A.S.
4.08.2020, 15:55:10

Chiar o sa ma duc acolo sa vad daca chiar au facut ceva. Pentru ca "vopsit" nu inseamna "consolidat".

+3 (3 voturi)
emoji
4.08.2020, 16:44:38

Consolidarea, consta intr-o camasuiala cu beton armat a vechilor stalpi. Personal, o vad mai mult ca pe o cosmetizare, decat o consolidare adevarata. In plus, pasajul trebuie largit, iar daca/cand se va efectua, practic se va munci de doua ori pentru acelasi lucru si se vor risipi bani. In loc de o lucrare ca lumea, absolut necesara zonei, s-a facut o carpeala de moment, tipic romaneasca.

+6 (8 voturi)
laur laur
4.08.2020, 18:16:40

Consolidare inseamna cu totul altceva . In cazul de fata sigura lucrare ce poate fi numita de consolidare ar fi cea prin care stalpii centrali s-au camasuit la partea inferioara cu beton armat . In rest lucrari decorative .

+6 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările