Podul Mihai Bravu peste Dâmboviţa va fi reabilitat. Consilierii au aprobat alocarea a peste 5 milioane de euro pentru lucrări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei va aloca peste 5,39 milioane de euro pentru consolidarea şi modernizarea podului Mihai Bravu peste râul Dâmboviţa, aflat la intersecţia dintre Splaiul Unirii şi Şoseaua Mihai Bravu, potrivit unui proiect aprobat vineri de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, arată Mediafax.

Proiectul de hotărâre al  Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a fost adoptat într-o şedinţă de îndată, convocată imediat după închiderea şedinţei ordinare, care a început cu o întârziere de aproximativ două ore, în jurul orei 15.00. Şedinţa ordinară a fost închisă deoarece consilierii generali nu au votat ordinea de zi.

Conform proiectului, valoarea totală a investiţiei este de 24.102.450 de lei (aproximativ 5,39 milioane de euro), durata de realizare a lucrărilor fiind de 12 luni de la data semnării contractului.

Podul Mihai Bravu este amplasat peste râul Dâmboviţa la intersecţia dintre Splaiul Unirii şi Şoseaua Mihai Bravu, în zona adiacentă Căii Văcăreşti.

„Podul existent este o lucrare construită în anul 1987, având 26 de ani de exploatare, care asigură în prezent circulaţia tramvaiului, circulaţia rutieră şi două trotuare pietonale“, se arată în raportul de specialitate al proiectului.


Asupra podului nu au fost executate reparaţii majore, ci doar interevenţii cu ocazia modernizării liniei de tramvai.

De asemenea, tot în raportul de specialitate al proiectului, se precizează că modificarea condiţiilor de trafic impune, pentru respectarea normelor privind siguranţa rutieră în intersecţii, introducerea unor benzi suplimentare de circulaţie rutieră pe pod care vor fi realizate prin supralărgirea podului şi dezafectarea circulaţiei pietonale de pe pod care va fi redirecţionată pe două pasarele independente. Pe pasarele sunt prevăzute şi zone destinate circulaţiei bicicliştilor.
Astfel, podul reabilitat va avea o lungime de 28,33 de metri, o lăţime de 36,60 de metri, acesta urmând să aibă două pasarele metalice pentru pietoni şi biciclişti.

Articole pe aceeaşi temă

Primăria Capitalei vrea să modernizeze şi să consolideze Podul Mihai Bravu

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite