Poliţia Capitalei: Procedura de executare a mandatului nu a fost încheiată în cazul lui Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Acest lucru nu s-a întâmplat deoarece nu a fost întocmit procesul verbal de încarcerare, iar fostul premier nu a fost încarcerat într-un loc de detenţie sau într-un penitenciar.

"Încă din seara zilei de 20 iunie a.c., imediat după primirea mandatului de executare de la Tribunalul Bucureşti, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a întreprins toate demersurile legale pentru punerea în executare a acestuia, conform prevederilor Codului de Procedură Penală. Având în vedere că, atât timp cât nu a fost întocmit procesul verbal de încarcerare şi persoana menţionată în mandatul de executare nu a fost încarcerată într-un loc de detenţie sau într-un penitenciar, se consideră că procedura de executare a mandatului nu a fost încheiată", se arată într-un comunicat de duminică de Poliţia Capitalei.

În aceste condiţii, zilele petrecute de fostul premier în spital nu se consideră zile de detenţie şi, prin urmare, nu vor fi scăzute din pedeapsă.

Ministrul Administraţiei şi Internelor declarase însă anterior, după internarea lui Năstase, că acesta "este deţinut". "Dânsul este deţinut. În acest moment, îşi ispăşeşte prima zi de pedeapsă. În spital, au fost luate toate măsurile pe care legea le prevede pentru oricine care se găseşte în această situaţie. Paza o asigură Ministerul de Interne, în acest moment", a declarat Rus la B1 TV.

Rus a mai precizat ca Năstase îşi poate executa pedeapsa atât într-un spital din sistemul public, cât şi într-un spital din sistemul penitenciar. "Începând de astăzi (joi - n.r.), este deţinut. Că se întâmplă într-un spital civil sau într-un spital din penitenciar, este acelaşi lucru", a adăugat atunci Rus.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite